Na svetu je redko kdo tak, kot RK Celje in Pivovarna Laško Union

Pivovarna Laško Union in RK Celje Pivovarna Laško sta sklenila podaljšanje pogodbe o generalnem sponzorstvu, ki je bila sklenjena do 2021, še za dve dodatni sezoni, do leta 2023. Ob podpisu pogodbe pa skupaj nagrajujeta ljubitelje obeh znamk z ogledom tekme proti Szegedu.


Več kot 30 let že traja povezanost RK Celje Pivovarna Laško in Pivovarne Laško Union, kot generalnega sponzorja in trajala bo vsaj 34 let. Leta 1989 je takrat Pivovarna Laško prvič vstopila v RK Celje kot sponzor, že v naslednji sezoni pa podpisala pogodbo o generalnem sponzorstvu, s katero se je klub preimenoval v RK Celje Pivovarna Laško. Kakšno tradicijo, kakšno zgodbo o uspehu sta takrat sklenila, si verjetno ni mislil nihče. Danes, 30 let kasneje, pa številni uspehi kluba v tem času, katerih krona je seveda naslov evropskega prvaka leta 2004, dokazujejo, da je ta povezanost zmagovalna.

V Sloveniji ni primera, ko bi generalni sponzor tako dolgo časovno obdobje s klubom ustvarjal zgodovino, tudi v svetu pa bi morali takšno sodelovanje iskati kar nekaj časa, če bi ga sploh našli.

Čeprav je obstoječa pogodba veljala do leta 2021, sta se oba partnerja že sedaj odločila, da sodelovanje ter izjemno ujemanje znamk še okrepita in to tradicijo, ki prerašča v legendarno sodelovanje, nadaljujeta še vsaj do leta 2023.

Zooullis Mina, glavni direktor v Pivovarni Laško Union, je ob podpisu poudaril: »Že tradicionalno sta imeli Pivovarna Laško in Pivovarna Union pomembno vlogo pri podpiranju slovenskega športa, z združitvijo pod okriljem Skupine Heineken, pa se je pomen trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti še poglobil. V Pivovarni Laško Union želimo prispevati k boljši kakovosti življenja širše družbe in lokalnega okolja, v katerem poslujemo. Tudi zato smo in ostajamo eden največjih in najpomembnejših sponzorjev slovenskega športa. Na primer, blagovna znamka Laško ostaja zvesta Rokometnemu klubu Celje Pivovarna Laško in s tem lokalni skupnosti že več kot 30 let, kar je redkost v svetovnem merilu.«

V imenu Pivovarne Laško Union, je pogodbo podpisal direktor marketinga, David Zappe: »Ko sem prišel v Slovenijo, sem pravzaprav šele začel spoznavati rokomet. Sam prihajam iz Madžarske, kjer je rokomet dobro razvit, a nisem nikoli hodil na tekme. Ja, v Sloveniji je rokomet res na visokem nivoju, in RK Celje Pivovarna Laško je zagotovo odličen primer dolgoročnega sodelovanja. 30 let je dolgo obdobje in ne vidim razloga, da to sodelovanje ne bi trajalo še nadaljnjih 30 let. Klub nosi naše ime, ponosni smo na to, saj gre za vrhunski klub, katerega rezultati segajo preko meja. Kot naše ambicije z znamko Laško.«

Jernej Smisl, predsednik RK Celje Pivovarna Laško: »Nadaljujemo sodelovanje, ki so ga odlično zastavili že naši predhodniki, ti so zaslužni, da lahko danes govorimo o tako dolgem in legendarnem sodelovanju. Danes smo sodelovanje, ki smo ga začeli davnega leta 1989, nadgradili ter s tem na eni starani verificirali naše delo in pogled v kluba v prihodnost, na drugi pa dodali stabilnost, kar je osnova za rast in razvoj. Zahvaljujem se vsem v Pivovarni Laško Union, da so prepoznali naš klub, kot eno izmed znamk, ki jih bo predstavljala tudi v prihodnje. Zatrjujem, da bomo tudi naprej delovali tako, da bo naše sodelovanje zgled. Ker pogodbo podpisujemo v okviru Sporta, največje konference o marketingu v športu v regiji, lahko dodam, da je sodelovanje primer tega kako izgledajo sodobne sponzorske pogodbe, kjer oba partnerja tesno sodelujeta, in skupaj dosegata visoke cilje.«

Darilo za ljubitelje obeh znamk

Ob slavnostnem podpisu pogodbe sta partnerja pripravila tudi lepo nagrado za ljubitelje obeh znamk. Namreč vsi, ki bodo od petka, 22. pa do vključno nedelje, 24. novembra, v trgovinah še enega sponzorja kluba, Mercatorja, kupili paket (24/1) laškega piva 0.5l, bodo lahko v nedeljo z računom iz trgovine, prejeli brezplačno vstopnico za nedeljski spektakel v ligi prvakov, ko bodo v Zlatorogu gostovali igralci Pick Szegeda. Več informacij. 

VIR IN FOTO: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji