Zanimivi 6. krog v 2. DRL

V 6. krogu v 2. državni rokometni ligi se nam obeta kar nekaj zanimivih tekem. Najbolj zanimiva bo sigurno v Sevnici, kjer se bosta srečali še neporaženi ekipi Sevnice in Pomurja. Tekmo bi lahko proglasili za derbi jesenskega dela prvenstva, ne samo kroga.


Že v petek se bosta v Železnikih pomerila Alples in Moškanjci Gorišnica. Moškanjci so v prejšnjem krogu nesrečno izgubili točko in so s polovičnim izkupičkom na 5. mestu. Alples ima 3 zmage in en poraz. Obeta se nam zanimiva tekma, kjer imajo, po našem mnenju, nekoliko prednosti domačini.

V tem krogu bo tudi derbi začelja. Radgona v Radencih gosti Kronos. Obe ekipi sta še brez točk. Statistično (doseženi in prejeti zadetki) so Radgončani nekoliko boljši in zato tudi na 8., predzadnjem, mestu. V prejšnji sezoni je Kronos zmagal v svoji dvorani za 7, v Radencih pa za 5. Tokrat menimo, da bo tekma bolj izenačena.

Tekma v Hrpeljah med RK Jadranom in RK Cerklje bo prav tako zanimiva, saj se srečata 6. in 7. uvrščena ekipa. Obe ekipi imate po 2 zmagi, Cerklje ima 2 poraza, Jadran pa 3. Cerklje si je sicer obe zmagi priigrala proti ekipam iz dna lestvice. Jadran pa je premagal Gorišnico in Radgono. Tudi tukaj se pričakuje izenačena tekma in odločitev v zadnjih minutah.

Derbi kroga oz. derbi celotnega jesenskega dela, saj se verjetno odloča o jesenskem prvaku, bo v Sevnici, kamor prihaja prenovljeno in letos zelo uspešno Pomurje. Obe ekipi imata po 4 zmage iz prav toliko tekem. Sevnica je kar dve tekmi dobila z zadetkom prednosti. “Najslabši” izid Pomurja pa je zmaga za 4 zadetke v Ajdovščini. Na zadnjih srečanjih teh dveh ekip v sezoni 2017/18 sta se ekipi v Sevnici razšli z neodločenim rezultatom, v Murski Soboti pa je za zadetek bila boljša ekipa Pomurja. Obeta se nam zelo izenačena in zanimiva tekma, dveh ekip, ki se po prvi tretjini prvenstva verjetno že lahko spogledujeta z napredovanje.

6. KROG, 23.11.2019 ob 19:00:
RD ALPLES ŽELEZNIKI – RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA (22.11.2019 ob 18:30)
RK ARCONT RADGONA – RK KRONOS
RD ŠKERJANC JADRAN HRPELJE KOZINA – RK CERKLJE
RK SEVNICA – RK POMURJE
RK AJDOVŠČINA je prosta

Komentarji