Nadaljevanje nastopov ženske članske izbrane vrste

Današnji dan prinaša nadaljevanje nastopov članske rokometne izbrane vrste v reprezentančnem pokalu EHF Euro. Izbranke Dragana Adžića bodo v Zlatorogu ob 18. uri gostile zasedbo Severne Makedonije.


Žal na tokratni akciji selektor Adžić ne mora računati na vse najboljše slovenske rokometašice, saj v primerjavi z prejšnjimi nastopi manjka kar sedmerica igralk, med katerimi lahko štejemo še poškodovano Barbaro Lazović in Tamaro Mavsar, ki po materinstvu še ni povsem pripravljena za vrnitev na igrišča. Z Makedonkami so se Slovenke nazadnje pomerile junija 2019 v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Po zmagi v Skopju s 33:30 so na povratni tekmi v Celju, tedaj v dvorani Golovec, pokazale še odločnejši obraz in tekmice ugnale kar z 38:27. Kaj pa pred današnjim obračunom pravi selektor Adžić?

Dragan Adžić, selektor slovenske reprezentance:
“Reprezentančnega tedna nismo dočakali v polni postavi. Tako so se morale spremeniti prioritete in načrt priprav. Kljub temu smo delo nadaljevali z vizijo, da bomo v novembru boljši kot na zadnjem svetovnem prvenstvu. V četrtek nas čaka prva tekma s Severno Makedonijo, ki se na srečanje v Celju pripravlja v močnejši zasedbi, kot je lansko jesen nastopila proti Črni gori. Glede na to, koliko igralk nam manjka, bo tekmovalni naboj zagotovo še večji. Verjamem, da se bodo rokometašice, ki jih imamo na voljo, dobro odzvale na to.”

 

Povratna med Slovenijo in Severno Makedonijo na sporedu v nedeljo, ob 18.30 v Areni Boris Trajkovski v Skopju. 

 

VIR: ROKOMETNA ZVEZA SLOVENIJE

Komentarji