Nadaljevanje prvenstva v 2. DRL

V soboto 8. februarja 2020 so s spomladanskim delom prvenstva nadaljevali tudi v 2. državni rokometni ligi za moške.


Vodilna ekipa Sevnice je bila prosta, vendar je kljub temu zadržala prvo mesto. Na drugo mesto pa so se povzpeli rokometaši iz Železnikov zaradi poraza Pomurja na Gorenjskem.

V Radencih sta se pomerila domača Arcont Radgona, ki so ravno te dni podpisali pogodbo o gradnji nove dvorane v Gornji Radgoni, in gostje iz Hrpelj. V prvem polčasu so gledalci videli izenačeno tekmo in minimalno vodstvo gostov ob polčasu z 13:15. V začetku drugega polčasa so gostje svojo prednost še nekoliko povišali in jo kljub vodstvu domačih z 23:22 v 43. minuti zadržali do končnih 31:36.
Pri domačih je največ zadetkov dosegel Matej Rojht in sicer 9, pri gostih pa sta Dimitrij Mičovič in Jan Peharc dosegla po 6 zadetkov.

V Ajdovščini so igrali domači rokometaši proti ekipi Moškanjci Gorišnica. V prvem polčasu so gledalci videli samo 13 zadetkov na obeh straneh. Izid polčasa je bil 5:8 za goste. V drugem polčasu so gostje svojo prednost poviševali in v 49. minuti vodili že z 10:19. Ker do konca tekme gostje več niso zadeli so domačini ublažili poraz na 15:19.
Pri poražencih je bil najboljši strelec Domen Pelicon s 4 zadetki, pri gostih pa Nejc Šandor s 5. zadetki.

V Logatcu sta se pomerila domači Kronos in gostje iz Železnikov., Gostje so že od začetka tekme prikazali zakaj so prišli v Logatec in prvi polčas dobili z 11:18. V drugem polčasu so dobili priložnost prav vsi igralci, ki so prednost gostov še nekoliko povišali na končnih 20:31.
Pri domačih je Gašper Hočevar dosegel 5 zadetkov, pri gostih pa Jernej Štremfelj 6 zadetkov.

Na Gorenjskem so rokometaši Pomurja doživeli nekoliko nepričakovan poraz proti ekipi Cerkelj. V izredno izenačeni tekmi so si v prvem polčasu samo 1 krat uspeli domačini priigrati prednost +2 zadetka. Polčas se je končal izenačeno na 14. V 46. minuti si je Pomurje prvič priigralo prednost dveh zadetkov (23:25), ki pa so jo hitro zapravili. Ob koncu tekme so domači dosegli najvišje vodstvo in s tem končni izid 31:28.
Pri domačih je bil najboljši strelec Jan Križaj, pri gostih pa Boštjan Žižek Cvetko, ki sta dosegla po 8 zadetkov.

Komentarji