Iz taborov Slovana in MRK Ljubljane: “Derbija se veselimo”

Rokometaši Slovana in MRK Ljubljane že nestrpno pričakujejo današnji medsebojni obračun. Tekma bo imela posebno težo že zaradi dejstva, da gre za mestni derbi, poleg tega pa Slovan zaseda prvo, MRK Ljubljana pa drugo mesto v 1. B DRL. Za portal Rokomet.net sta o vtisih pred srečanjem spregovorila tudi Robert Sanković in Herman Leskovar, kapetana obeh moštev.


“Mi se tega derbija veselimo. Upamo, da bo na tekmi čim večje število gledalcev, da bo dobra tekma in da bo v Ljubljani jutri praznik rokometa. Pa predvsem tudi to, da zmagamo,” je napovedal Sanković, ki opravlja vlogo kapetana pri Slovanu, podobna pričakovanja pa ima tudi Leskovar: “Derbija se zelo veselimo. Ljubljanski rokomet se ponovno dviguje, ljudje lahko vidijo, da se igra dober rokomet. Za nas je to nagrada, da v taki poziciji vstopamo v tekmo (2. mesto na lestvici). Borili se bomo z vsemi močmi in naredili vse za zmago.”

Obema kapetanoma smo v duhu zdravega rivalstva zastavili tudi vprašanje, zakaj je njun klub boljši od tistega, ki jima bo nasproti stal danes. “Klub je organizacijsko veliko bolj profesionalno pripravljen, prav tako mislim, da so na Slovanu pogoji treniranja boljši,” je svoj vidik predstavil Sanković. Seveda nekoliko drugače razmišlja Leskovar, ki seveda zagovarja svoje klub: “Prvi cilj MRK Ljubljana je to, da se domačim mladim igralcem ponudi razvoj vse od majhnih nog pa do članske selekcije, kar je naša prednost.”

Dvoboj bo na sporedu danes ob 18.30, tekmo si boste lahko v živo ogledali tudi na našem portalu.

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Komentarji