Nocoj derbi druge slovenske lige! Prihodnje leto že v prvoligaški konkurenci?

Danes ob 18.30 se bosta v derbiju 1.B DRL na Kodeljevem pomerila RD LL Grosist Slovan in MRK Ljubljana. Šlo bo za prvi ljubljanski obračun dveh moštev, ki zasedata prvo in drugo mesto na lestvici. Glede na predstave, ki jih ekipi Ljubljane in Slovana kažeta, je prav mogoče, da je današnji derbi zgolj uvertura v naslednjo sezono, ko se bosta moštvi merili v prvoligaški konkurenci.


Na potrditev slednjega bo seveda potrebno še nekoliko počakati, saj moštva kot sta RK SVIŠ Ivančna Gorica in ŠD Mokerc KIG še niso rekla zadnje besede, vsekakor pa lahko drevi pričakujemo dvoboj dveh moštev v odlični formi. Ker obe prihajata iz prestolnice bo imela tekma še dodaten pridih tekmovalnosti.

PRENOS TEKME V ŽIVO NA ROKOMET.NET ob 18.25

Rokometaši Slovana s 24. točkami zasedajo prvo mesto na lestvici, po zmagi nad Ivančno Gorico pa so pridobili še nekaj prepotrebne samozavesti. Ekipa se na domači parket vrača po daljšem premoru, z mestnim tekmecem pa imajo v tej sezoni pozitivne izkušnje. 28. septembra so jih namreč na gostujočem terenu premagali z izidom 26-28.

Tudi v taboru MRK Ljubljana majo svojo računico. So pravi hit letošnjega prvenstva, saj so trenutno v seriji sedmih zaporednih zmag, vodi pa jih izkušeni Bojan Čotar. Trenutno so pri 21. točkah, s čimer za Slovanom zaostajajo zgolj za 3.

Ne glede na današnji razplet, pa prvenstvo še nikakor ne bo odločeno, saj je do konca še 10 krogov, ki bodo odločali o končnih potnikih v 1. NLB ligo.

 

Foto: Luka Zavodnik/Pametni mediji

Komentarji