NADGRADNJA: Korošci in Ljubljančani v ligo višje!

Mladinski zasedbi Slovenj Gradca in MRK Ljubljane sta v drugi državni mladinski ligi dokazala, da sodite v razred višje. Ljubljančani, ki imajo sicer tekmo več, so na osmih tekmah v finalni skupini zabeležili 6 zmag in 2 poraza, Korošci pa na sedmih tekmah 5 zmag in 2 poraza. Če v zadnjem, devetem krogu zasedba Aleša Germana nadigra ekipo iz Črnomlja, bodo prvi Korošci, v drugem primeru bodo zmagovalci 2. lige Ljubljančani. 


Prehod ljubljanske in slovenjgraške ekipe v 1. slovensko ligo ni ravno najbolj sveža stvar. Obe ekipi imata namreč enkrat več točk kot pa njuni najbližji zasledovalci iz Škofje Loke. 

Najboljši strelec lige je igralec iz prestolnice, Lun Ključanin, ki je na osmih tekmah dosegel 81 zadetkov, na drugem mestu pa se nahaja član slovenjgraškega moštva, Anej Majcen, ki je na sedmih odigranih tekmah mrežo zatresel 65-krat. 

 

A, če dva prideta, bosta dva morala oditi. Iz 1. mladinske lige bo vsekakor izpadla Izola, ki je na 19 tekmah osvojila le 2 točki. Do konca sezone so še tri tekme in čaka nas še nekaj težkih borb. Trenutno se na predzadnjem mestu nahajajo Koprčani, točko več od Primorcev imajo igralci Ivančne Gorice.

Čestitke Alešu Germanu, Vidu Lukmanu ter vsem fantom na dosežku!

Komentarji