Najboljši igralec 13. kroga lige NLB

Prve tekme 13. kroga so se tokrat začele šele v petek, saj nobeden od slovenskih klubov ni imel evropskih obveznosti čez vikend. Težko pričakovano tekmo sta v petek odigrala Dobova in Celje, kjer so zanesljivo slavili Celjani. Ob isti uri je Trebnje gostil Slovenjgradčane in vknjižil dve točki. V soboto so Ribničani z minimalno razliko v gosteh ugnali Maribor, Ormož je prišel do velike zmage v Izoli, Loka je na domačih tleh izgubila proti Kopru, Velenje pa je doseglo že šesto zaporedno zmago v prvenstvu proti Krki.


Dvoboj med Dobovo in Celjem, ki je požel veliko zanimanja, se je končal z zanesljivo zmago Celjanov, ki ostajajo neporaženi po trinajstih odigranih tekmah. Najbolj se je izkazal krožni napadalec celjske ekipe Kristjan Horžen, ki je dosegel 5 zadetkov.

Trimo je v športni dvorani v Trebnjem gostil Korošce in zmagal z razliko štirih golov. Trebanjci so tako popravili vtis z zadnjih dveh tekem in ponovno zmagali, s tem pa so utrdili četrto mesto na lestvici. Na tekmi proti Slovenj Gradcu je bil za najboljšega igralca izbran Leon Rašo, ki je zadel 5-krat.

Zelo napet dvoboj smo lahko videli v soboto, ko so Ribničani gostovali v Mariboru. Ribnica je nadzarovala večino tekme, a so se ji Mariborčani na koncu nevarno približali. Na koncu je zmanjkalo časa za preobrat in Ribnica se je veselila enajste zmage v prvenstvu. Igralec tekme je Tilen Strmljan, ki je zadel 5-krat.

Koprčani so v 13. krogu lige NLB uspeli zabeležiti zmago na težkem gostovanju v Škofji Loki. Z zmago so Primorci osvojili peto zmago v prvenstvu in so na šestem mestu že enakim številom točk kot Ormožani. Za igralca tekme je bil izbran Gašper Dobaj. 

Tekma v Novem mestu med Krko in Velenjem je pripadla Velenjčanom, ki so znova pokazali, da so v izjemni formi. Tekmo so nadzirali praktično ves čas in na koncu zasluženo dosegli svojo šesto zaporedno zmago v prvenstvu. Matic Verdinek je zadel izjemnih 15 golov!

Komentarji