Ljubljančani po dramatični končnici premagali Ižance

Ljubljančani imajo kar nekaj težav s poškodbami, a kljub temu uspevajo ohranjati visok nivo igre. V soboto so igrali proti sosedom iz Iga, ki so bili v prejšnjem krogu boljši od SVIŠ-a, in jih v napeti končnici premagali za gol. 


Ljubljanska ekipa je začela silovito. Povedli so s 3:0, a so Ižanci hitro pokazali, da se ne bodo kar tako hitro predali. V 9. minuti so izenačili na 5:5. V 19. minuti so gostje iz prestolnice ponovno povedli, tokrat za 2, in imeli kar dve zaporedni priložnosti za povišanje vodstva, a se je venomer v domačih vratih izkazal Tine Ponikvar. Kljub 5 zaporednim zgrešenim strelom ljubljanske ekipe med 20. in 23. minuto, se Ižanci niso uspeli oddaljiti za več kot 1 gol (13:12). Do konca polčasa pa so gostje ponovno vzeli vajeti v svoje roke in v 30. minuti je bil rezultat 13:16. 

Prvih 5 minut drugega polčasa je potekalo dokaj izenačeno, nato pa so igralci MRK Ljubljana zopet zgrešili 3 zaporedne strele in Ižanci so se približali. V 41. minuti so domači izenačili na 18:18. Tekma je nato potekala “gol za gol” in vse do konca si nobena od ekip ni priigrala več kot zadetka prednosti. 

Ni za tiste s slabim srcem

Sledila je infarktna končnica. V 57. minuti so domačini vodili za gol (24:23), a je zaradi malce nerodnosti v obrambi igralec Iga Elvir Kalabić prejel dvominutno kazen. Ljubljančani so to izkoristili in najprej izenačili, nato pa v naslednjem napadu preko Matevža Jakliča tudi povedli za gol (25:26). Sledil je napad Iga, ki ga je zaključil Tom Legen, a se je z obrambo izkazal gostujoči vratar Jaka Glavan. Ljubljančani so imeli nekaj več kot minuto časa za napad, zato je svojo zadnjo minuto odmora izkoristil Bojan Čotar.

Kljub minuti odmora ljubljanskim igralcem  ni uspelo zadeti in Ižanci so imeli 15 sekund časa za zadetek. Vnovič pa je na sceno stopil Glavan, ki je obranil strel Petru Krivicu in slavje Ljubljančanov se je lahko pričelo. 

Dve ljubljanski ekipi na vrhu 1. B DRL

MRK Ljubljana je začasno prevzela drugo mesto na lestvici, saj SVIŠ igra tekmo 11. kroga v sredo proti Brežicam. Ljubljana že kar nekaj let nima konstantnega prvoligaša, se lahko letos v 1. ligo uvrstita kar dve ljubljanski ekipi? 

Najboljša strelca pri Ljubljančanih sta bila Uroš Milićević z 9 zadetki in Miha Kolmančič s 6 zadetki, pri domačinih pa sta bila najbolj uspešna Žarko Makivič (6 golov) in Elvir Kalabić (4 goli).

V naslednjem krogu Ljubljančani doma gostijo Brežice, Ižanci pa se odpravljajo na bližnje gostovanje k Škofljici.

LESTVICA

1 RD LL Grosist Slovan 20
2 MRK Ljubljana 15
3 RK Dol TKI Hrastnik 15
4 RK SVIŠ Ivančna Gorica 15 *
5 RK Krško 13
6 RK Drava Ptuj 11
7 RD Rudar 10
8 ŠD Mokerc KIG 10
9 RK Črnomelj 10
10 RD Herz Šmartno 8
11 RK Grosuplje 6 *
12 RK Radeče Papir Nova 6
13 RK Brežice 5 *
14 ŠRD Škofljica Pekarna Pečjak 4 *

*tekma manj

FOTO: LUKA ZAVODNIK

Komentarji