Najboljši posamezniki lige NLB v sezoni 2019/20

Letošnja sezona 1. lige NLB se je zaključila nekoliko drugače kot ponavadi. Zaradi neljubega stanja pandemije koronavirusa so bili pristojni organi primorani omejiti javne dogodke in s tem so se zaključila tudi vsa rokometna tekmovanja pod okriljem RZS. Zaradi predčasno zaključene sezone smo se za letno rubriko izbora najboljših posameznikov lige NLB odločili nekoliko prej. Za vas, drage bralke in bralci smo torej pripravili glasovanje za najboljše posameznike lige NLB v sezoni 2019/2020.


V sezoni 2019/2020, ki je bila polna presenečenj in preobratov, smo dobili predčasne državne prvake, rokometaše RK Celja Pivorarne Laško. Veliko klubov je pokazalo napredek iz prejšnje sezone in potrdilo, da se v Sloveniji igra dober rokomet.

V izboru za glasovanje smo vključili vseh sedem pozicij, vključili pa smo tudi izbor za najboljšega mladega igralca in trenerja. Vsi kandidati so bili izbrani na podlagi uredniške selekcije, kandidate za najboljšega mladega igralca pa smo izbirali s kriterijem letnika 2000 in mlajši.

Glasovanje bo potekalo do nedelje, 17. maja.

Izbor najboljših posameznikov po pozicijah:

NAJBOLJŠE LEVO KRILO LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA LEVEGA ZUNANJEGA LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA SREDNJEGA ZUNANJEGA LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA DESNEGA ZUNANJEGA LIGE NLB
NAJBOLJŠE DESNO KRILO LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA KROŽNEGA NAPADALCA LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA VRATARJA LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA MLADEGA IGRALCA LIGE NLB
NAJBOLJŠEGA TRENERJA LIGE NLB

Rezultati bodo objavljeni do torka, 19. maja 2020.

Komentarji