Najkrajša evropska sezona Celja od leta 1992

Slovenski rokometni klub Celje Pivovarna Laško je na sobotnem obračunu v danskem Gudmeju zapravil prednost z domače tekme. Varovanci Alema Toskića so na Danskem delovali povsem drugače kot pred tednom dni v Celju in se z velikim porazom poslavljajo od evropske sezone 2021/2022.


Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred dobrim tednom dni v domači dvorani Zlatorog z všečno predstavo ugnali danskega velikana GOG Gudme. Na tekmi v Zlatorogu je bilo videti dinamično igro Celja, a hkrati zelo slabo igro gostov z Danske. Danci so eksplodirali na drugi tekmi in v domači dvorani že v prvem polčasu vodili z 18:14.

Žal pa začetek drugega dela ni prinesel preobrata. Če so prvega bolje začeli gostje, so to sedaj naredili domači, ki so prednost tako le še višali. Po desetem in enajstem zadetku Gidsela, ki je blestel (13 zadetkov), je bilo že 23:16, celjski upi po preobratu pa so se začeli topiti. Celjani so na koncu klonili z visoko razliko 36:25, uvrstitve v drugi krog kvalifikacij EHF Evropske lige pa so se veselili Danci.

Celjani so tako že v začetku septembra končali z evropsko sezono 2021/2022. Celjski klub že od leta 1992 ni tako hitro izpadel iz Evrope. Ekspresni izpad iz evropskih tekmovanj se bo najverjetneje poznal tudi na sponorskih sredstvih in obiskanostjo tekem, ki bi bila ob morebitnem nastopanju v skupinskem delu Evropske lige veliko večja.

 

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji