Namesto Tamšeta bo ekipo vodil Tomaž Ocvirk

RK Celje Pivovarna Laško je danes na mesto trenerja članske ekipe imenoval Tomaža Ocvirka, dosedanjega trenerja mladincev, ki je tudi v članski ekipi skrbel za kondicijsko pripravo.
 
45-letni Tomaž Ocvirk je Celjan, za katerim je igranje v vseh selekcijah RK Celje Pivovarna Laško, med letoma 1991 in 1995 je štiri sezone nastopal tudi za člansko ekipo. Po zaključeni igralski karieri je opravil Fakulteto za šport ter kasneje pridobil »Master coach« licenco. Tudi po trenerski plati se je najprej izpopolnjeval kot trener mlajših selekcij celjskega kluba, še pred tem pa kot trener mlajših selekcij v ŽRK Celje. Med leti 2006 in 2011 je kot kondicijski trener in pomočnik dobil priložnost pri Kasimu Kamenici in kasneje še pri Tonetu Tislju ter Miru Požunu. V zadnjih sezonah je bil trener mladinske ekipe, s katero je osvojil zadnja dva naslova državnih prvakov, pri čemer je igral z igralci, ki so bili mlajši od konkurence, ob tem pa je ves čas skrbel za fizično pripravo članske ekipe.
 


Pred Ocvirkom je zahtevno delo, saj Celjane že v nedeljo čaka tekma Velux EHF Lige prvakov s Flensburgom, naslednji teden pa še domači derbi z Gorenjem: »Sprejemam izziv in odgovornost, ki jo prinaša vodenje članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško, ki mi je bila ponujena danes. Zavedam se, da nas čaka težko delo, ki ga bomo lahko opravili le skupaj, kot ekipa. Najprej se želim pogovoriti s fanti in sodelavci, nato pa bomo naredili načrt, da zadržimo kontinuiteto osvajanja lovorik, ki jo je klub postavil v svoji bogati zgodovini

Rokometaše Celja Pivovarne Laško v nedeljo, 30. septembra ob 17. uri, čaka tekma 3. kroga Velux EHF Lige prvakov s Flensburgom.

FOTO: Slavko Kolar

Komentarji