Nov 1.B ligaš si želi obstanka

Po osvojitvi naslova prvaka 2. državne lige v pretekli sezoni, z izkupičkom 19 zmag v 20 krogih tekmovanja, člansko ekipo ŠD Mokerc Ig čaka naporno tekmovanje v 1. B državni ligi.
Kljub prilagoditvam zaradi prenove garderob domače dvorane, so fantje uspešno prestali priprave in treninge za novo sezono na različnih lokacijah. V pripravljalnem obdobju so odigrali nekaj prijateljskih »trening« tekem. Odigrali so jih z RD LL Grosist Slovanom, RD Rudar Trbovlje, turnir v Grosupljem z RK Grosuplje in RD Herz Šmartno in pa tekmo pri sosedih Italijanih v Trstu.


Ekipa iz Iga je trenutno edina, ki še ni osvojila vsaj točke. Imeli so to nesrečo, da so igrali proti dvema ekipama, ki v letošnji sezoni merita zelo visoko (Drava in Slovenj Gradec). Poleg tega so obe tekmi odigrali v gosteh.
Priložnost za prve točke bo že v soboto 29.9.2018 ob 19:30, sicer v športni dvorani v Škofljici, proti ekipi Brežic.

Ekipa je v primerjavi z lansko sezono malce spremenjena. Nekaj igralcev je odšlo novim izzivom naproti, med njimi so Žan Žagar (najboljši strelec prejšnje sezone), vratar Jaka Glavan in Matija Maričič. Ekipi pa so se pridružili novi, mladi igralci in sicer Tilen Andoljšek, Andraž Petek, Tilen Grudnik in Žarko Makivić. V ekipi pa ostajajo: Luka Ambrož, Brin Cimerman, Domen Cimperman, Gregor Comino, Žan Gorišek, Jakob Hostnik, Matija Hostnik, Nik Javoršek, Elvir Kalabić, Tom Legen, Matic Leš, Gaj Štamcar, Denis Tabakovič, Zoran Tica, Tilen Virant, Tom Virant, Matevž Žagar in Žiga Žagar. Igrali pa bodo pod vodstvom novega trenerja Romana Šimona.
Trenerja in kapetana ekipe smo malce povprašali kaj menita o pričakovanjih v prihajajoči sezoni.

Trener Roman Šimon: »Kot novouvrščeni 1. B ligaš je seveda primarni cilj obstanek v ligi. Ekipa je še v fazi spoznavanja, tako igralci med seboj kot tudi jaz igralce, igralci mene. Posledično pa pričakujem boljšo drugo polovico sezone.«

Kapetan Gregor Comino pa je povedal: »Glede na lansko sezono smo doživeli nekaj sprememb, vključno z menjavo trenerja. Nekateri pomembni igralci so odšli, kar lahko na začetku sezone predstavlja manjši problem. Pridružilo pa se nam je nekaj novih igralcev, ki so se dobro vklopili v ekipo, zato verjamem, da bomo hitro vzpostavili uigran način igre. Kot primarni cilj je sigurno obstanek v 1. B ligi, seveda pa smo sposobni več, tako da mislim, da je sredina lestvice popolnoma realen in dosegljiv cilj«.

ODHODI
Žan Žagar in Jaka Glavan (RD Riko Ribnica), Matija Maričič, ki je trener mlajše generacije.

PRIHODI
Tilen Andoljšek, Andraž Petek (oba RD Riko Ribnica), Tilen Grudnik (RK Gorenje Velenje), Žarko Makivić (RK Mitol Sežana).

Strokovni štab:
Glavni trener: Roman Šimon
Vodja moštva: Jože Žagar
Pomočnik: Igor Cimerman
Zdravniška služba: Kristina Žagar

Avtorja članka: Kristina Žagar in Slaven Jevtić

Komentarji