Koper zelo blizu, ampak še vedno zelo daleč

Danes je bila odigrana še druga tekma 4.kroga 1.NLB lige. V velenjski Rdeči dvorani sta se tokrat pomerila domača ekipa in gostje iz Kopra. Velenjčani so v prejšnjem krogu s težavo premagali Dobovčane, Koprčani pa v letošnji sezoni še niso vknjižili zmage. Vsekakor smo lahko danes pričakovali trd boj za novi dve točki.


Tekmo so odlično začeli domači rokometaši in že v 11.minuti povedli za 6 zadetkov, 8 : 2. Gostje nekako niso našli pravega odgovora na hitro in natančno igro Velenjčanov. Nato pa so v drugi polovici polčasa strnili tudi gostujoči rokometaši. Z nekaj hitrimi in natančnimi protinapadi se jim je v 16.minuti tekme uspelo približati na 2 zadetkov zaostanka, 8 : 6. Vendar pa so Velenjčani vseeno uspeli držati svojo minimalno prednost vse do konca 1.polčasa. Na zaslužen odmor so z 3 zadetki prednosti odpravili domači rokometaši, 14 : 11.

V 2.polčasu smo videli popolnoma drugo zgodbo. Koprčani so se na igrišče vrnili polni elana in pripravljeni na novih 30 minut tekme. Že v samem začetku polčasa so vse niti prevzeli v svoje roke. V 28.minuti tekme, je Koprčanom ob zadetku Adama Bratkoviča, uspelo prvič na tekmi tudi izenačiti. Rezultat je bil 16 : 16. Koncentracija Velenjčanov je počasi začela pdata, zato je bil domači strateg Zoran Jovičič v 44.minuti tekme primoran vzeti minuto odmora. Izenačena igra se je nadaljevala vse do končnice tekme. V zadnjih 5 minutah tekme so Koprčani ponovno malo popustili, kar pa jih je tudi stalo zmage. V Rdeči dvorani so vseeno slavili domači rokometaše. Rezultat je bil 23 : 22.

Več kot odlično pa sta se danes izkazala oba vratarja. Miljan Vujović, je predvsem v 2.polčasu, koprskim rokometašem povzročal kar nekaj preglavic, med tem, ko pa je gostujoči vratar Thomas Postognadržal ekipo na nogah celotno tekmo.

Velenjčane že v sredo, 3.10., čaka gostovanje pri, trenutno sicer krhkih, Celju Pivovarni Laško, Koprčani pa bodo v soboto gostili trebanjski Trimo.

Pri domačih sta bila najuspešnejša Vlado Matanović in Matic Verdinek, oba s 6 zadetki, pri gostih pa je bil najbolj natančen Adam Bratkovič, ki je zadel kar 8-krat.

Adam Bartkovič, RD Koper: “Kot sem že omenil, Velenjčani so se na nas dobro pripravili, pričakovali smo težko tekmo. Že v samem začetku tekme smo imeli nekaj kriznih minut. V 2.polčasu smo se pobrali in prijeli tekmo v svoje roke. Narekovali smo ritem celotnega 2.polčasa. Ampak na koncu smo spet imeli krizne minute, ko bi morali malo bolše stisniti v sami obrambi in bolj zbrano igrati v samem napadu.”

Zoran Jovičič, RK Gorenje Velenje:“Pride tudi takšna tekma, ko enostavno skoraj nič ne gre po načrtih. V naši igri so se, sploh v prvem delu, pojavljala nihanja. Psihološka prednost je bila ob koncu tekme na naši strani, zato na koncu nismo padli, ampak zmagali. Danes nam v napadu nikakor ni steklo, Koprčani na drugi strani, pa so uigrana ekipa in so v napadu dosegali lahke zadetke. Vesel sem, da je kljub slabši predstavi zmaga ostala doma in smo dosegli novi dve točki.”

RK Gorenje Velenje : RD Koper 23 : 22 (14 : 11)

 

RK Gorenje Velenje: Grobelnik, Mazej 1, Haseljić 1, Tajnik 1, Špelić 4, Matanović 6, Lpgar, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdonek 6(3), Taletovič, Kavčič M., Kavčič A. 2

Trener: Zoran Jovičič

Izključitev: 2minuti

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 3, Krečič 4, Matijašević 3, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček, Zugan 1, Marić, Stopar, Bratkovič 8(3)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(4)

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji