Nantes Roka Ovnička do zmage nad Veszpremom Marguča in Blagotinška

Danes sta bili v ligi prvakov odigrani še dve tekmi četrtfinala. Aalborg si je na domačem parketu priigral 5 zadetkov prednosti pred povratno tekmo v Flensburgom, Nantes Roka Ovnička pa je doma s 4 zadetki prednosti premagal Veszprem.


Aalborg je tekmo odlično odprl in že v uvodnih minutah nakazal, da je lačen zmage. Hitro so prišli do prednosti s 7-3. Do konca polčasa so prednost vzdrževali in ga dobili s 13-10. Drugi polčas je Flensburg zaigral nekoliko bolje, toda Aalborg je na koncu prelomil tekmo in slavil z rezultatom 26-21. Pri Aalborgu je Lukas Sandell dosegel 8 zadetkov, pri Flensburgu pa njegov rojak Jim Gottfridsson 5.

Nantes je tekmo proti Veszpremu začel slabo in v uvodu izgubljal že s 3 zadetki razlike. Do konca polčasa pa so se močno pobrali in polčas silovito zaključili, ter ga dobili z rezultatom 16-12. V drugem delu so vodili že s sedmimi zadetki razlike, na koncu pa je zadostovalo za zmago s 4 zadetki razlike. Nantes bi z lahkoto slavil z višjo razliko saj se je Veszprem rešil višjega poraza šele ob koncu tekme in Nantes je slavil z 32-28. Najbolj razpoložen je bil pri Nantesu Valero Rivera s 6 zadetki, Rok Ovniček je dodal 4. Pri Veszpremu je odlično odigral Gašper Marguč, dosegel je 8 zadetkov. Blaž Blagotinšek se ni vpisal med strelce.

FOTO: Telekom Veszprem

Komentarji