Napet dvoboj med Ptujem in Krko pripadel domačinkam

Sedmouvrščene Ptujčanke so v domači dvorani gostile rokometašice Krke iz Novega mesta, ki trenutno zasedajo četrto mesto v modri skupini. Napet obračun je z izidom 27-25 pripadel domačinkam.


Uvod v tekmo so bolje otvorile gostujoče igralke, ki so si po 12 minutah igre priigrale prednost treh zadetkov (2-5). Omenjeno prednost so uspešno držale do 20. minute (5-8), nato pa je sledila prevlada domačink, ki so do 30. minute prilastile prednost treh zadetkov (13-10). V izdihljajih polčasa so rokometašice Krke dosegle gol, ki je postavil izid polčasa 13-11.

Tudi drugi polčas so bolje začele gostujoče rokometašice, ki so do 36. minute izid poravnale na 15. Domačinke se kljub slabšemu uvodu v nadaljevanje niso uspele zmesti, saj so do 49. minute prišle do vodstva štirih zadetkov (22-18) in si zagotovile ugoden rezultat za končnico srečanja. Rokometašice iz Novega mesta so se do 54. minute vrnile na samo gol zaostanka (24-23), vendar so se Ptujčanke kljub napeti končnici veselile druge zmage v sezoni. Srečanje se je končalo z rezultatom 27-25.

V taboru domačink se je pod 13 zadetkov podpisala Asja Frangež, pri gostujočih rokometašicah pa sta jih po 7 dosegli Tia Robida in Ivona Barukčić.

FOTO: ŽRK Velenje

Komentarji