Napeta srečanja v 1.B Državni rokometni ligi

1.B Državna rokometna liga je ponudila kar nekaj zanimivih obračunov. V soboto sta se ob 17.30 najprej srečali Velika Nedelja in Škofljica, ob 19.00 pa sta bila na sporedu obračuna med Radovljico in Grosupljami, ter Kozino in Izolo.


V Športni dvorani Velika Nedelja se je zbralo okoli 200 gledalcev, ki pa so domov odšli razočarani. Škofljica je namreč slavila s 24-27. Srečanje se je sicer pričelo po okusu domačih, ki so povedli in vodili tudi s štirimo goli prednosti. Po sedemmetrovki Jona Rota v 25. minuti so Škofljičani znižali na 11-10. Tudi ob polčasu je prednost Velike Nedelje znašala +1. V drugem polčasu so pobudo prevzeli rokometaši Škofljice, ključno prednost pa so si priigrali prav v končnici in slavili. Prva strelca zmagovalcev sta bila Rot in Luka Kljun s 7 zadetki. Jan Mlač Černe je bil z enakim številom zadetkov prvi strelec Velike Nedelje.

Srečanje v Radovljici je pripadlo domačim, ki so Grosuplje nadigrali s 37-35. Podobno kot na tekmi v Veliki Nedelji, je prvi polčas tudi tu za končnega poraženca obetal veliko več. Grosuplje so v 22. minuti ob zadetku Mateja Kučiča ušle na 8-11. Pridobljenega naskoka pa gostje niso uspeli kapitalizirati in Radovljica je do polčasa že znižala na 14-15. V drugem delu tekme se je o zmagovalcu odločalo do zadnjih minut. Priča smo bili številnim manjšim preobratom, v zaključku obračuna pa so domači v 56. minuti, z zadetkom Luke Ferjana ušli na +2 (33-31). Gostje nato domače zmage več niso ogrozili. Prvis strelec Radovljice je bil Jan Debelak z 10 zadetki, prvi strelec Grosuplja pa Luka Pernovšek z 9. 

Žan Nadarevič je že v 1. minutu obračuna med Kozino in Izolo poskrbel za prvi gol Jadrana. Domen Stopar je izenačil na 1-1, nato pa so sledile štiri minute strelskega mrka na obeh straneh. Razpoložen je bil vratar Izole, Martin Kocjančić, ki je  uvodoma hitro prišel do štirih obramb. V nadaljevanju polčasa smo lahko spremljali izenačen rokomet, Izola pa je z dvema zaporednima goloma v zaključku povedla z 10-12. V drugem polčasu je Izola povedla z 11-14, nato pa je Kozina s serijo 2-0 prišla povsem blizu. A Izolani se niso zmedli. Z lastno serijo, kar 0-7 so visoko povedli (13-21) in Kozini precej otežili možnosti za kakršnkoli povratek. Kljub temu se domači niso predali, vse do zadnjega piska so manjšali zaostanek in se z golom Tomaža Stančiča približali na 23-24. To je bil tudi končni rezultat srečanja, saj je domače prehitela ura. Sandi Muminović je bil prvi strelec Kozine ob porazu (8 zadetkov), najboljša pri Izoli pa sta bila David Smej in Domen Stopar (5 zadetkov).

Foto: ŠRD Škofljica

Komentarji