Točke v Dol in Črnomelj

Odvijala sta se zanimiva boja med RK Dol TKI Hrastnik in MRK Ljubljana ter RD Alples Železniki in RK Črnomelj. Na prvi tekmi so zmagali igralci RK Dola TKI Hrastnik, na drugi pa Črnomeljčani.


Na tekmi RK DOL TKI Hrastnik in MRK Ljubljana so slavili domači, ki so Ljubljančane ugnali za 3 gole. Prvi gol tekme je šele v tretji minuti zadel Arijan Kovačevič in ustvaril vodstvo za ljubljanske igralce. Nasprotniki so jim hitro vrnili in zadeli dvakrat zapored ter dominirali naslednjih nekaj minut. Tehtnica se je na to ponovno prevesila. Sledilo je izenačenje in prevzem vodstva za domačo ekipo, ki so dobili prvi polčas. Tudi v preostanku tekme so ostali v vodstvu. Prednost so dobro povečevali, a so se jim kasneje Ljubljančani približali in v 58. minuti celo izenačili izid (35 – 35). Sledil je zadetek Jana Sivke. Trener RK Dol TKI Hrastnika je v zaključku tekme vzel še minuto odmora. Ljubljančani v končnici niso več uspeli zadeti in domačini so se veselili zmage z rezultatom 37 -35.

Zanimiva je bila tudi tekma ekip RD Alples Železniki in RK Črnomelj. Prvi polčas so narekovali tempo domači in poskrbeli za dobljeno prvo polovico tekme (12 -10). V drugem delu so se jim Črnomeljčani približali in v 46. minuti s strelom Luke Muhiča tudi prišli do prvega vodstva obračuna. V naslednjih 6 minutah nasprotnikom niso dovolili zadeti, svojo prednost pa le še povečali (18 – 23). Za zadnji zadetek srečanja je zaslužen Antonio Pratljačič, a je bilo za preobrat že prepozno. Zmaga je šla v roke Črnomeljčanom (21 – 24).

FOTO: FB RK Dol Hrastnik

Komentarji