Napeto prvo srečanje sezone! Zmaga ostala v Trebnjem!

Nova sezona slovenskega rokometnega državnega prvenstva se je končno pričela. Potem, ko je bila 1. NLB liga zaradi pandemije koronavirusa predčasno prekinjena in rokometa več mesecev ni bilo mogoče spremljati, sta sezono 2020/2021 otvorila Trimo Trebnje in Koper.

V dvorani OŠ Trebnje so imeli oboji svoje načrte. Trener Primorcev, Uroš Rapotec je poudaril, da je moštvo skupaj mesec dni, v tem času pa čudeži seveda niso mogoči, vseeno pa si je na gostovanju obetal lepo predstavo obeh moštev. Varovanci Uroša Zormana so se na drugi strani pred kratkim vrnili z zmagovitega gostovanja na Portugalskem, v sklopu Evropskega pokala. Časa za pripravo tako niso imeli veliko.

Morda je tudi utrujenost Trima botrovala Koprovi manjši dominanci v prvem delu srečanja. Že zgodaj je bil razpoložen Tine Poklar, Koprčani pa so kmalu povedli z 2-5. Prednost treh zadetkov so tako mirno držali večino prvega polčasa, so se pa domači pred odmorom povsem približali (13-14).

Takoj ob začetku drugega polčasa so si minimalno prednost priborili tudi gostitelji. Ozgur Sarak je najprej poravnal na 14-14, nato pa v 33. minuti zadel še za 15-14. Od tega trenutka dalje je na parketu potekala prava izenačena borba, saj se nobeno moštvo ni odlepilo za več kot gol razlike.

Tako je bilo vse do 53. minute. Po minuti odmora na zahtevo gostujočega trenerja so namreč Trebanjci pobegnili na 23-21 in tako sploh prvič povedli z dvema goloma prednosti. Ta prednost se je izkazala za izjemno velik kapital in v 60. minuti so imeli rokometaši Trima pri izidu 25-24 priložnost, da iz sedemmetrovke potrdijo zmago. Le-to pa so zapravili in Koprčani so 12 sekund pred koncem odmora imeli priložnost za izenačenje.

Kljub minuti odmora, ki jo je vzel Rapotec, pa Kopru ni uspelo zadeti in Trimo se je veselil prve zmage (25-24).

RK Trimo Trebnje : RD Koper 25:24
Kotar 7, Didovič 4, Cirar 4; Poklar 7, Kete 5, Jovičič 5


Komentarji