Napovednik 13.kroga 1.NLB lige

Tekmovalni teden se sicer začenja s torkovo tekmo 14.kroga, ko se bosta v Velenju pomerila domača ekipa Gorenja in gostje iz Dobove. Nato pa se bodo tekme 13.kroga odigrale v soboto in nedeljo.


Najprej se bosta v velenjski Rdeči dvorani pomerila Gorenje Velenje in MRD Dobova. Odigrana bo tekma 14.kroga, s pričetkom ob 19.uri. Nato pa velenjčane v nedeljo, 9.12.,  čaka tekma 13.kroga prvenstva, ko bodo odšli na gostovanje v Novo mesto. Velenjčani so v prejšnjem krogu popolnoma nadigrali ekipo Jeruzalem Ormoža, Novomeščani pa so bili le za las prekratki, da bi ponovili zgodbo iz začetka prvenstva. Tokrat so bili boljši Ribničani. Tekma bo na sporedu ob 19.uri, spremljali pa jo boste lahko tudi na SportKlub televiziji.

Dobovčane nato v soboto čaka domača tekma proti Riku Ribnici. V zadnjih krogih nismo videli tiste prave igre dobovske ekipe. Nizajo poraz za porazom in nekako so se zasidrali v samem dnu lestvice. Ribničani pa še naprej nizajo zmago na zmago. V prejšnjem krogu so bili v končnici uspešnejši od novomeške Krke. Tekma med Dobovo in Riko Ribnico se prične ob 19.uri.

V soboto bomo lahko spremljali še preostale boje 13.kroga. Rokometaši SVIŠa bodo gostili ekipo Dola. V prejšnjem krogu so Goričani morali v sami končnici tekme priznati premoč trebanjskega Trima, Dolane pa je v Podnu popolnoma nadigrala Urbanscape Loka. Tekma se prične ob 19.uri.

V Veliki Nedelji se bosta, prav tako ob 19.uri, pomerila ekipa Jeruzalem Ormoža in gostje Trima iz Trebnjega.Ormožani so nivo igre sicer nekoliko dvignili, saj so v 11.krogu remizirali z Ribnico, nato pa jim je že v naslednjem korgu ponovno spodletelo. V Rdeči dvorani jih je popolnoma nadigrala domača ekipa Gorenja. Trebanjci pa so se v prejšnjem krogu oddolžili domačim navijačem za spodrsljaj iz začetka sezone in v končnici premagali sosede iz Ivančne Gorice.

V Kopru se bosta pomerila domača ekipa RD Kopra in RK Maribor Branik. Na začetku sezone so Mariborčani v domači dvorani popolnoma presenetili koprsko izbrano vrsto in tudi zasluženo slavili. Ampak, kot nam je že znano, je ekipa Kopra začela kazati popolnoma novo igro, med tem pa so Mariborčani močno oslabljeni. Vendar pa Mariborčane kratka klop ne zmoti, ekipa se bori do zadnjega sodniškega žvižga in niza zmago za zmago. Tekma se v Areni Bonifika prične ob 19.uri.

Zadnja tekma pa se prične ob 20.uri, ko se bosta v dvorani Poden pomerila domača Urbanscape Loka in gostje Celja Pivovarne Laško. Škofjeločani so po porazu v Kopru, nekoliko dvignili sam nivo igre in ponovno začeli nizati zmage. Celjani pa so po spektakularnem drugem polčasu nedeljske Lige prvakov v domačem Zlatorogu francoskemu Nantesu odščipnili točko, v državnem prvenstvu pa večjih težav tudi niso imeli. Bo v Podnu še čutiti celjski zmagovalni zagon ali jih lahko morda Loka preseneti?

 

RK SVIŠ IVANČNA GORICA RK DOL TKI HRASTNIK Sobota, 8.12., ob 19.uri  
MRD DOBOVA RD RIKO RIBNICA Sobota, 8.12., ob 19.uri  
RK JERUZALEM ORMOŽ RK TRIMO TREBNJE Sobota, 8.12., ob 19.uri  
RD KOPER RK MARIBOR BRANIK Sobota, 8.12., ob 19.uri  
RD URBANSCAPE LOKA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO Sobota, 8.12., ob 20.uri  
MRK KRKA RK GORENJE VELENJE Nedelja, 9.12., ob 19.uri SportKlub
Komentarji