Napovednik 25. kroga 1. B lige – ali SVIŠ v 1. ligo ali Ljubljančani obstanejo

Z le še dve krogoma do konca tekmovanja so pričakovanja in želje vse večje in tekme še bolj napete. Po štiriindvajsetih krogih najbolje kaže RK SVIŠ Ivančna Gorica in RK Dol TKI Hrastnik, ki trenutno zasedata prvo in drugo mesto na lestvici 1. B DRL in tudi vstopnici za 1. NLB Ligo v naslednji sezoni. Za ovratnik pa Dolanom dihajo Škofljičani, ki imajo enako število točk, vendar malo slabšo gol razliko, kar pomeni da bo boj za napredovanje zelo napet. V boju za obstanek v 1. B DRL pa sta ŠD Krim in RK Grosuplje, kjer so Krimovci bližje obstanku saj za Kozino zaostajajo le za točko, med tem ko so Grosupeljčani že skoraj brez možnosti.


V Izoli bo domače moštvo gostilo rokometaše RK Slovenj Gradec 2011, ki bodo na tekmo prišli zelo samozavestni in motivirani, saj so v prejšnjem krogu z visokim rezultatom (končen rezultat 33:21) premagali Grosupljčane. Izolani se bodo po porazu proti Radečam morali zbrati in se z bistro glavo lotiti novega nasprotnika.

Posavci v soboto odhajajo v Grosuplje. RK Brežice so v prejšnjem krogu izgubile proti Belokranjskemu klubu in tako že drugič zapored zabeležile poraz. Razlike v točkah so majhne zato si ponovnega poraza ne smejo več privoščiti. Rokometaši Grospulja bodo morali prestaviti v najvišjo prestavo in igrati najboljše, kar znajo ter tudi zmagati, saj jim s trenutnim zadnjim mestom na lestvici resno grozi izpad iz 1. B DRL.

V pustno k RK Drava Ptuj deželo se odpravljajo rokometaši RK Črnomelj. Slednji si morajo priboriti zmago in osvojiti novi dve točki, saj so neposredno za njimi na lestvic z le točko zaostanka RD Škerjanc Jadran Hrplje – Kozina. Čeprav je Črnomej trenutno na 11. mestu, ga ne smejo jemati lahko, saj se v primeru poraza v zadnjih dveh krogih in zmagah zasledujočih ekip hitro lahko pripeti, da se znajdejo na dnu lestvice.

Ljubljančani bodo gostili trenutno vodeče v ligi RK Sviš Ivančna Gorica. Slednji še ne spijo mirno, saj Dolani za njimi zaostajajo le za točko in če želijo na prvem mestu ostati si morajo priboriti novi dve točki. Na papirju imajo v tem krogu lažjega nasprotnika kot njihovi zasledovalci, vendar nič ne smejo prepustiti naključju. Ljubljančani so na mestu, ki jih vodi v nižjo ligo, zato je tudi za njih zmaga nujna, če se želijo obdržati v 1. B ligi. Tekma bo zelo napeta, saj je na kocki veliko – tako za ene kot za druge.

Zasavci bodo v svoji dvorani sprejeli sosednje Posavce. Trenutno drugouvrščeni Hrastnik bo gostil igralce RK Krško. Dolani si želijo prvega mesta na lestvici in se bodo na vso moč potrudili, da to tudi dosežejo. Krčani bodo po izjemno visoki zmagi s kar 15 goli razlike nad Rudarjem kar neprijeten nasprotnik.

Spomin na velik poraz je še svež, vendar ni časa za razmišljanje o preteklih tekmah saj se morajo RD Rudar osredotočiti na novega nasprotnika. V goste prihajajo RD Škrjanc Jadran Hrplje – Kozina. Ti so trenutno še vedno na mestu, ki jih pelje v obstanek v ligi, vendar s tako majhnimi razlikami v točkah med devetim in trinajstim mestom, da si ne želijo privoščiti napake.

Škofljičani pričakujejo goste iz Radeč. Po dokaj visoki zmagi (končni rezultat 30:22) proti Kozini v prejšnjem krogu so pokazali, zakaj so trenutno 3. na lestvici in v borbi za napredovanje v 1. NLB Ligo. Vendar pa so tudi njihovi nasprotniki v prejšnjem krogu zmagali in so pripravljeni na novi dve točki.

Dogajanje bo pestro, razlike v točkah so majhne in pričakujemo lahko agresivno in borbeno igro na vseh šestih tekmah 25. kroga, saj še nič ni odločeno!

Sobota, 5. 5. 2018
RD Butan plin Izola : RK Slovenj Gradec 2011 (20:00)
RK Grospulje : RK Brežice (20:00)
RK Drava Ptuj : RK Črnomelj (19:00)
ŠD RK Krim : RK Sviš Ivančna Gorica (19:00)
RK Dol TKI Hrastnik : RK Krško (19:00)
RD Rudar : RD Škerjanc Jadran Hrpelje – Kozina (19:00)
ŠD Škofljica Pekarna Pečjak : RK Radeče Papir Nova(19:00)

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja