Napovednik 6.kroga 1.NLB lige

V tekočem tedu se bo v najmočnejši slovenski rokometni ligi dogajalo skoraj vsak dan. Najprej nas v sredo čakata dve tekmi, ena v četrtek še ena v petek in zaključimo zopet z dvema v soboto.


Kot prva se bosta v Trebnjem srečala domači RK Trimo in RK Celje Pivovarna Laško. Celjani pod taktirko novega trenerja še niso izgubili in zmagovalni niz kot se za državne prvake spodobi želijo nadaljevati. Trebanjcem gre v začetku letošnje sezone zelo dobro, saj trenutno zasedajo drugo mesto na lestvici s 7 točkami. V domači dvorani še niso izgubili, ali jim bo uspelo tudi tokrat pa bomo videli v sredo 10.10. ob 19:00.

Prav tako v sredo pa bodo v Podu obračunali domači RD Urbanscape Loka, ki gostijo trenutno vodilne v državnem prvenstvu RD Riko Ribnica. Slednji so edino moštvo, ki v letošnji sezoni ni zabeležilo poraza. Zagotovo pa jim to statistiko želijo spremeniti Ločani, ki so v preteklem krogu v gosteh z minimalno razliko ugnali trenutno četrto uvrščene Ormoške vinarje.

V četrtek nas čaka edini televizijski prenost tega kroga. Na kanalu Sport Klub 1 boste lahko spremljali, ko se bosta v Rdeči dvorani udarila RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu zabeležili nov poraz, tako lahko pričakujemo trd boj za nove točke. Tako Velenjske ose kot tudi rokometaši iz Štajerske prestolnice imajo trenutno 6 točk.

Edina tekma v petek pa bo v Zasavju. V Dolanko prihajajo RD Koper, ki trenutno ravno ne blestijo. Zanje bo to tudi prva tekma z novim trenerjem Urošem Rapotcem. Koprčani so do sedaj edina ekipa, ki še ni zmagala so si pa priborili prvo točko v prejšnjem krogu ko so proti RK Trimo Trebnje zaključili z neodločenim izidom. Dolani imajo trenutno dve točki, ki so si jih priborili v prvem krogu ravno tako proti Trebanjcem.

Po prvem porazu v domači dvorani imajo Vinarji v soboto popravni, ko bodo gostili Novomeško Krko. Slednji so v preteklem doma premagali RK SVIŠ in si priborili novi točki. Ormožani bodo zagotovo zelo motivirani, da osvojijo nove točke in prilezejo iz skupine petih ekip z istim številom točk. Spodbudo s  tribun bodo zagotovo imeli zelo glasno in Krkaše čaka težka borba za novi dve točki.

Po štirih zaporednih ničlah je Dobovčanom končno uspelo priti do prvih točk, ki so si jih proti Dolanom priigrali v prejšnjem krogu. V soboto pa bodo imeli priložnost osvojiti tudi prve toče v gosteh, saj se odpravljajo v Ivančno Gorico k RK SVIŠ. Slednji so svoje edine točke osvojili že v prvem krogu in si po tako dolgem premoru zagotovo želijo novih. Prve točke so si priborili ravno v domači dvorani, jim lahko uponovno uspe?

  1. NLB Leasing liga
13.10.2018 19:00 RK SVIŠ IVANČNA GORICA – MRD DOBOVA
13.10.2018 19:00 RK JERUZALEM ORMOŽ – MRK KRKA
12.10.2018 19:00 RK DOL TKI HRASTNIK – RD KOPER 2013
11.10.2018 19:00 RK GORENJE VELENJE – RK MARIBOR BRANIK SportKlub 1
10.10.2018 19:30 RD URBANSCAPE LOKA – RD RIKO RIBNICA
10.10.2018 19:00 RK TRIMO TREBNJE – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji