Velenjčani na dobri poti za uvrstitev v skupinski del pokala EHF

Velenjski rokometaši so v drugem krogu kvalifkacij pokala EHF gostili poljsko Gwardio. Pričakovanja Velenjčanov pred to tekmo so bila zelo visoka. Varovanci Zorana Jovičića so vodili praktično celotno srečanje in na koncu zasluženo zmagali.


Ose so že takoj na začetku povedle z golom Aleksa Kavčiča, ki je bil izjemno razpoložen. V uvodnih minutah prvega polčasa sta obe ekipi igrale hitro, z veliko protinapadi. Skozi prvi polčas smo lahko videli dokaj izenačeno igro, vendar so bili Velenjčani večino časa v vodstvu. Do konca prvega dela je osam uspelo priti do prednosti dveh golov, kar je bila tudi prednost domačinov ob koncu prvega polčasa.

V drugi polčas so Velenjčani krenili zelo suvereno. Že takoj na začetku so zadeli dvakrat in brez prejetega gola prišli do prednosti štirih golov (13 : 9). Velenjčani so v 49. minuti z golom Tajnika zadeli za najvišjo prednost na tekmi (22 : 15). Poljski rokometaši so iskali priključitev, vendar niso našli recepta za odlično velenjsko obrambo in učinkovit napad. Naslednjih deset minut pa Velenjčanom nikakor ni steklo v napadu. Ose namreč niso zadele vse do 56. minute, a so dovolj zbrano odigrale končnico tekme in zasluženo zmagali z 26 : 22. Najboljši strelec Velenjčanov je bil Aleks Kavčič, ki je zadel 7-krat.

Velenjčane naslednji vikend čaka povratni dvoboj na Poljskem. Ob odličnem izhodišču na domači tekmi bodo ose z optimizmom krenile v povratni dvoboj, ki bo na sporedu v nedeljo, 14. oktobra ob 19.00 v Opolu (Poljska).

SKUPINSKI DEL POKALA EHF, 2. KROG

Prva tekma, Velenje, Rdeča dvorana, nedelja, 7. 10. 2018, ob 17.00
RK Gorenje Velenje : KPR Gwardia Opole 26 : 22 (12 : 9)

RK Gorenje Velenje: Kavčič A 7, Haseljić 4, Miklavčič 4, Verdinek 3, Tajnik D 3, Špelič 2, Kavčič M 2, Matanovič 1, Stojnić, Vujovič, Banfro, Taletović, Logar, Grobelnik, Šiško, Drobež

KPR Gwardia Opole: Manuer 5, Langowski 3, Zadura 3, Zarzycki 2, Klimkow 2, Lemaniak 2, Siwak 1, Milewski 1, Tarcijonas 1, Kawka 1, Jankowski 1, Morawski, Skrzypczyk, Malcher, Zieniewicz, Skraburski

FOTO: EHF

Komentarji