Napovednik petega kroga 1.B lige

Pred nami je peti kroga 5.B lige. Nekatere ekipe bodo poizkušale popraviti vtis iz prejšnjega kroga kjer so doživele nepričakovane poraze. Kot smo lahko videli po štirih krogih nas letos čaka izjemno napeta in izenačena sezona. Borba za dve mesti, ki vodita v ligo NLB  se zna razviti šele proti koncu sezone.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RD HERZ ŠMARTNO 

Peti krog bosta v petek odprli ekipi RD Alples Železniki in RD Herz Šmartno. Obe ekipi sta sezono začeli slabo. Gorenjci imajo po štirih tekmah na računu štiri poraze, Šmarčani pa tri poraze in en neodločen rezultat. In če je bilo od rokometašev Železnikov mogoče to za pričakovati, saj so bili že lani na dnu lestvice, se je od Šmartnega, ki je še lani nastopalo v Ligi NLB pričakovalo boj za višja mesta.

RD MOŠKANJCI GORIŠNICA : ŠRD ŠKOFLJICA

V petek bodo svojo tekmo odigrali tudi rokometaši Gorišnice in Škofljice. Obe ekipi imata odigrane tri tekme, saj je bila pri vsaki ekipi po ena tekma prestavljena. Boljši izkupiček iz teh treh tekem imajo domači, ki so pri dveh zmagah in enem porazu, skupno štirih točkah. Na drugi strani imajo Škofljičani dva poraza in en neodločen rezultat in tako le eno točko.

RK GROSUPLJE : RK SEVNICA 

Petkov spored tekem bosta zaključila Grosuplje in Sevnica. Obe ekipi sta bili v prejšnjem krogu prosti, saj sta bili obe tekmi prestavljeni. Grosupeljčani so sicer dobro štartali v sezoni, saj so po treh tekmah pri dveh zmagah in enem poraz ter skupno štirih točkah. Povsem drugačna zgodba je s Sevničani, ki imajo po treh krogih prav toliko porazov in so tako prikovani na dno lestvice.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK VELIKA NEDELJA

Na gostovanje v Izolo odhaja vodilna ekipa lige. Za Veliko Nedeljo bo to najdaljša pot na gostovanje v letošnji sezoni. Izolani imajo odigrani le dve tekmi, saj ta bili dve njihovi tekmi prestavljeni. Rokometaši Velike Nedelje so trenutno pri šestih točkah (tri zmage in en neodločen rezultat). To bo hkrati tudi dvoboj še edinih neporaženih ekip. Kot že rečeno ima Velika Nedelja tri zmage in en remi, Izola po je po dveh tekmah pri zmagi in neodločenem rezultatu.

RK ČRNOMELJ  : ŠD MOKERC KIG

Rokometaši Črnomlja bodo na domačem parketu gostili zasedbo Mokerca. Belokranjci so na štirih tekmah osvojili tri točke (zmaga, remi in dva poraza). Slednjega so zabeležili tudi na zadnji tekmi proti Veliki Nedelji. Ižanci so s šestimi točkami (tri zmage in en poraz) na trenutno 3. mestu. S popotnico zmage nad Ljubljano se podajajo tudi na sobotno gostovanje.

RK DOL TKI HRASTNIK : RK JADRAN HRPELJE-KOZINA

Dolane na domačem parketu čaka obračun z rokometaši Jadrana. Domačini so zagotovo favoriti tega dvoboja, saj imajo po štirih tekmah šest osvojenih točk (tri zmage in en poraz). A Primorci na gostovanje ne odhajajo z belo zastavo, temveč samozavestno in na krilih prve zmage v 1.B ligi, ki so jo zabeležili v prejšnjem krogu. Na štirih tekmah so sicer zabeležili že prej omenjeno zmago, neodločen rezultat in dva poraza ter so tako pri skupno treh točkah.

MRK LJUBLJANA : RK FRANKSTAHL RADOVLJICA

Peti krog bosta z derbijem kroga zaključila Ljubljana in Radovljica. Rokometaši iz prestolnice so v preteklem krogu zabeležili prvi poraz proti ekipi Mokerca. S petimi osvojenimi točkami (dve zmagi, en remi ter en poraz) so trenutno 5. mestu na prvenstveni razpredelnici. Tudi Gorenjci so v 4. krogu doživeli prvi poraz. S šestimi točkami (tri zmage in en poraz) so trenutno druga ekipa lige.

FOTO: AD / RK Velika Nedelja

Komentarji