Nastop Velenja v Ligi prvakov odvisen od finančne moči Vardarja

16 dni po tem, ko je Barca osvojila svoj 9. naslov v elitni Ligi prvakov, smo dobili 16 evropskih klubov, ki bodo tudi v prihodnje deležni mesta med evropsko rokometno elito. Naslednja sezona Lige prvakov bo kot kaže izpeljana brez slovenskega državnega prvaka RK Gorenje Velenje, ki se ni uvrstil na seznam 16 ekip, a vse vendarle še ni izgubljeno.


Sistem tekmovanja v naslednji sezoni Lige prvakov bo enak tistemu iz prejšnje. 16 ekip bo razvrščenih v dve skupini, tekme pa bi naj bile odigrane ob sredih in četrtkih. Žreb skupin bo opravljen 2. julija na Dunaju.

SEZNAM EKIP LIGE PRVAKOV ZA SEZONO 2021/2022:

Velenjčani še upajo na mesto v eliti

A kot kaže za RK Gorenje Velenje vse še ni izgubljeno. Eden izmed klubov, ki je bil uvrščen na seznam 16 klubov, namreč še nima zagotovljenega mesta v evropski eliti. Gre za makedonski klub HC Vardar. Po zapisu Evropske rokometne zveze (EHF) je prišlo do komplikacij pri prijavi in poravnavi stroškov že pred tekmovalno sezono 2020/2021, ki jih skopski klub ni izpolnil. Vardar mora za nastop v Ligi prvakov 2021/2022 poravnati znesek v višini 1,000,000 €, znesek pa poravna v obrokih (prvega do 13. julija in drugega do 27. julija).

Če bodo Makedonci poravnali znesek, se jim tudi v naslednji sezoni nasmiha igranje v Ligi prvakov. Ob primeru, da skopski klub ne poravna zneska, bi to pomenilo, da ima prosto pot do Lige prvakov slovenski klub RK Gorenje Velenje, ki je bil imenovan kot prva menjava za nastop v Ligi prvakov v sezoni 2021/2022.

EKIPE, KI BODO NASTOPALE V Ligi prvakov, sezona 2021/2022

BLR – HC Meshkov Brest
HRV- HC PPD Zagreb
DAN- Aalborg Håndbold
ŠPA- Barça
FRA – Montpellier HB
FRA – Paris Saint-Germain HB
NEM- SG Flensburg-Handewitt
NEM- THW Kiel
MAD- MOL-Pick Szeged
MAD- Telekom Veszprém HC
MKD – HC Vardar 1961 *
NOR – Elverum Handball
POL – Lomza Vive Kielce
POR – FC Porto
ROU – CS Dinamo Bucuresti

* še ni potrjeno

Nadomestna ekipa:
SLO – RK Gorenje Velenje

Komentarji