Slovenska legenda sklenila igralsko kariero!

Ljubljenec slovenskih navijačev in dolgoletni reprezentant Gorazd Škof je pri 43. letih končal igralsko kariero. Zadnjo tekmo v svoji igralski karieri je odigral v zadnjem krogu Bundeslige, ko je z nemškim Ludwigshafnom na domačem terenu igral proti Goppingenu.


Škof je k nemškim “sovam” prišel novembra 2019, kot ekspresna rešitev nemškega kluba. Že takrat je Gorazd, tako kot pri mnogih drugih klubih, osvojil srca rokometnih oboževalcev. Vedno nasmejani Škof je v nedeljo odigral svojo zadnjo tekmo v svoji bogati igralski karieri.

Slovenski veteran ima za sabo izjemno kariero. Gorazd Škof je v karieri najprej branil za klube RK Brežice, RK Krško in RK Trimo Trebnje. Nato za RK Velenje do leta 2004 in Celje Pivovarna Laško med 2004 in 2008. Nato je od leta 2008 do 2010 branil barve Zagreba, po dveh letih na Hrvaškem pa se je vrnil v domovino v RK Koper, kjer je branil med letoma 2010 in 2012.

Leta 2013 je pričel igrati v Franciji. Najprej je igral za Créteil, nato za Nantes, s katerim je tri zaporedne sezone igral v pokalu EHF. V sezoni 2016/17 je oblekel tudi dres bogatega PSG-ja. Po eni sezoni v Parizu se je preselil v Nemčijo, kjer je igral za prvoligaša HC Erlangen. Sezono 2019/2020 je začel pri avstrijskem SC Kelag Ferlach. Ob igranju v Avstriji je že razmišljal o koncu karier, nato pa se je ponudila priložnost v Nemčiji pri Ludwigshafnu, ki jo je zagrabil z obema rokama. Pri “sovah” je tudi sklenil igralsko kariero.

Gorazd Škof ima za sab tudi bogato reprezentančno kariero. Za slovensko reprezentanco je prvič nastopil 28. decembra 2001 na prijateljski tekmi proti tunizijski reprezentanci. Bil je tudi član srebrne reprezentance na Evropskem prvenstvu 2004 v Sloveniji. V 39. letu starosti je nastopil na Olimpijskih igra 2016 v Riu in bil daleč najizkušenejši reprezentant v slovenski postavi. Tam je dobro opravil svoje vratarske zadolžitve in med drugim na tekmi proti domači Braziliji zbral 12 obramb.

Ob koncu reprezentančne kariere Škof zaseda peto mesto na lestvici nastopov za reprezentanco z 188 odigranimi tekmami in je drugi med vratarji, pred njim je le Beno Lapajne.

Hvala in srečno na novi poti!

Slovo Škofa si oglejte na spodnjem videoposnetku:

Komentarji