Ne tekma tedna, ampak leta: Celje gosti PSG in gre na zmago!

V 13. krogu Velux EHF Lige prvakov se v Zlatorogu ne obeta tekma tedna, kot smo jo lahko spremljali s Pick Szegedom, temveč tekma leta. Namreč v goste k rokometašem Celja Pivovarne Laško prihaja najbogatejša in najbolj zvezdniška zasedba na svetu.
 
Brata Karabatić, Gensheimer, Hansen, Sagosen, Remili, Omeyer in številni drugi bodo stali nasproti najmlajši zasedbi v elitnem delu lige prvakov. Paris Saint-Germain je trenutno ekipa, ki ji ni para, glede na rezultate pod vodstvom letos novega trenerja Raula Gonzalesa, ki so ga pripeljali iz Vardarja, pa je zelo realna njihova glavna želja po osvojitvi Evrope.
 

Francoski klubi postajajo vse močnejši, lani smo na zaključnem turnirju spremljali kar tri, to pa seveda pomeni tudi hudo konkurenco v domačem prvenstvu. PSG je v Kölnu nastopil trikrat zapored in v četrto želi na vrh. Skoraj gotovo si bo zagotovil prvo mesto v skupini B, potrdijo pa ga lahko prav na tekmi v Celju. Ali lahko celjski rokometaši pripravijo največje presenečenje dosedanjega dela lige prvakov? Kapetan David Razgor je po dveh nesrečnih in težkih porazih za zadetek dejal: »Dokler obstajajo teoretične možnosti za uspeh, moramo vanj verjeti, na teh tekmah smo videli, da ni nič nemogoče.


Seveda to ne bo lahko. Celjani morajo poizkusiti presenetiti najboljšo ekipo te skupine, Pariz, ki je v dosedanjih tekmah doživel le en poraz. Realno se sicer zdi, da se bo za usoden izkazal prav uvod v letošnje tekmovanje, a celjski igralci se v naprej ne predajajo. Ne predajajo se niti navijači, saj kaže, da bo Zlatorog povsem poln, kar pomeni, da si bo letos tekme lige prvakov v Celju ogledalo več kot 31.000 gledalcev, kar se je v zgodovini doslej zgodilo le enkrat. Če pa bi celjskim rokometašem uspel manjši čudež v zadnjih dveh krogih tekmovanja, bi s še eno tekmo padel tudi ta rekord.

Zlatorog in Florijani bodo pred tekmo doživeli presenečenje

Že pred tekmo pa se obeta presenečenje za gledalce v dvorani Zlatorog. Navijaška skupina Florijani namreč letos praznuje 25 letnico svojega obstoja in klub se je odločil, da jim ob tej priložnosti podari posebno darilo. Skupaj z znanimi slovenskimi, oziroma celjskimi glasbeniki, zapela jo bosta Boštjan Dermol in Tone Kregar, so namreč pripravili športno navijaško pesem, ki bo povezovala celjski šport, premierno pa jo bodo predstavili približno petnajst minut pred začetkom tokratne tekme. Rokometni vrhunec v Zlatorogu se torej začenja spektakularno, zato ga ne zamudite.  

Gotovo ga seveda ne bodo zamudili akterji na igrišču, ki se zavedajo, da je pred njimi zelo zahtevna naloga: »Verjamem, da bi z zmago dodali češnjo na torti presenečenju, ki ga klub pripravlja za navijače. To je izvedljivo, vendar moramo imeti tudi nekaj sreče na svoji strani. Dokler upanje za osmino finala obstaja, bomo mi kot športniki, borci, naredili vse, da to dosežemo. Je pa seveda naloga težka. Ko delaš analizo igre Pariza, vidiš, da se igrajo rokomet. Pri njih izgleda rokomet kot preprosta igra in ne bo preostalo drugega, kot da se z njimi malce kockamo in komu od igralcev puščamo več prostora. To je naša možnost, prav tako pa moramo zmanjšati število tehničnih napak. To smo videli na prejšnjih tekmah, ko smo nato morali loviti rezultat, kar pa je izjemno težko, s Parizom bo pa še toliko težje. Proti takšnim vrhunskim ekipam moramo število napak zmanjšati na minimum, oni namreč prav vsako napako kaznujejo s hitrim zadetkom. Moramo dati vse od sebe, biti pravi, in potem bo morda tudi sreča na naši strani,« recept za nedeljsko srečanje vidi trener Celjanov, Tomaž Ocvirk, ki se veseli dejstva, da bo za njimi stal poln Zlatorog: »Vsak igralec in trener je vesel, ko ima podporo polne dvorane. To potrjuje, da se igralci borijo, kažejo željo, da prikazujemo lepo igro in vse to so verjetno tudi razlogi visokega obiska v tej sezoni. Zato hvala vsem za to podporo in seveda vse skupaj vabim, da nam pomagajo na tej tekmi in skupaj poizkušamo zaokrožiti lepo zgodbo, ki se piše okoli te tekme.«  

Jaka Malus je manjkal zadnjih pet tednov, včeraj pa se je vrnil na igrišče in bo tudi v nedeljo eden izmed adutov domačega trenerja : »Lepo se je bilo vrniti na igrišče. Sprva sem bil še malce zadržan, ne povsem prepričan vase, nato pa se to pozabi in vse je steklo dobro. Pariz nam je v Franciji zadal visok poraz, a prav tako nam ga je npr. Nantes, pa vemo, da je bila tu v Zlatorogu povsem drugačna zgodba. Nihče ni verjel, da jih lahko, pa smo osvojili točko. Na vsaki tekmi smo pokazali, da je v Zlatorogu vse mogoče, da se še tako renomiranim tekmece zatresejo hlače in to se lahko zgodi tudi v nedeljo Parizu. Ta borbenost je največ kar lahko damo Florijanom za 25 let in vsem navijačem, ki bodo v Zlatorogu. Ne bomo se predali, dali bomo vse od sebe, izzivali bomo srečo in želeli vzeti dve točki.«

Verjetno najbolj od vseh, nedeljskega tekmeca pozna William Accambray, ki je tam nastopal tri sezone, dvakrat bil tudi na zaključnem turnirju v Kolnu: »Zame je Pariz najboljša ekipa na svetu. Ima izjemne igralce, ki imajo veliko izkušenj z najzahtevnejših tekem. Imajo ekipo, ki lahko zasede sam vrh letošnje lige prvakov. Vendar to ne bo lahko, saj je veliko dobrih ekip, na zaključnem turnirju pa moraš v dveh dneh odigrati vrhunski tekmi. Že lani smo videli, da je presenečenje možno, zato je potrebno rokomet jemati na takšen način. Tu moramo svoje možnosti iskati tudi sami. Ne bo lahko, saj je ta tekma tudi za Pariz pomembna. Z osvojeno točko bodo že potrdili prvo mesto in direkten nastop v četrtfinalu, zato bodo tekmo vzeli nadvse resno in z željo po zmagi. Mi moramo igrati tako, kot smo na zadnjih dveh tekmah s Szegedom in Flensburgom, oba sta prvaka svojih držav, prav tako je Pariz in zakaj ne bi izzvali še njih. Bomo pa morali odpraviti napake, ki so se nam zgodile v zaključku omenjenih tekem in nas stale točk. Vse je mogoče, lahko zmagamo, seveda pa potrebujemo za napredovanje nato še eno zmago in tudi nekaj sreče z rezultati na drugih tekmah. Veselim se te tekme, vse je mogoče, pokazali smo, da lahko igramo zelo dobro.«

Spektakel v dvorani Zlatorog se začenja to nedeljo, 24. februarja ob 16.45h. Danes je bilo na voljo le še približno 200 sedišč, po prodaji teh bodo na voljo tudi stojišča, ki se bodo prodajala tudi na dan tekme na blagajni dvorane Zlatorog. Še vedno jih je mogoče kupiti v predprodaji ➡️  PARIS SAINT-GERMAIN , ko so cene nekoliko ugodnejše. Zagotovite si svojo vstopnico pravočasno, pravočasno bodite v dvorani, saj pripravljamo presenečenje ob 25 letnici Florijanov, ki mu morate biti priča, predvsem pa ga morate slišati. Naj poln Zlatorog poskrbi še za en magičen večer.

Komentarji