Nedeljska obračuna Lige prvakinj

Ta vikend se začnejo play-off tekme najmočnejše evropske rokometne lige v ženski kategoriji. Jutri sta na sporedu črnogorsko-madžarski in norveško-danski spektakel, naslednji dan pa bo vroče tudi v Stožicah.


 

Brest Bretagne : Team Esbjerg 
Brest, nedelja 19. marec, 16:00 

Omenjeni nedeljski par se bo srečal šele petič v zgodovini. Na zadnjem srečanju, v izločilnih bojih sezone 2020/2021 je v nadaljnji del potoval Brest, ko so po dveh tekmah Francozinje slavile z 63:54. Brest je zaključil na šestem mestu v skupini A. Dosegle so 12 točk (5 zmag, 2 neodločena izida, 7 porazov). Danski ekipi pa je malo zmanjkalo, da bi lahko preskočile 1/8 finala. Na zadnji tekmi kroga je moštvo Esbjerga izgubilo z 29:28 proti madžarskemu velikanu Györ in se tako moralo zadovoljiti s tretjim mestom. Danke so zbrale 20 točk (10 zmag, 4 porazi).  

Za danske podprvakinje igra trenutno najboljša strelka Lige prvakinj in MVP Evropskega prvenstva 2022, Henny Reistad. 24-letna Norvežanka je trenutno pri 107 zadetkih po 14 odigranih tekmah. Na francoski strani pa se na žalost srečujejo z velikimi težavami. Njihova najboljša strelka Đurđina Jauković si je poškodovala križne vezi in je tako zaključila letošnjo sezono. Prav tako ne bo francoske vratarke Cleopatre Darleux, ki je na več mesečnem počitku zaradi hujšega pretresa možganov. 

 

Rk Krim Mercator : CS Rapid Bucuresti 
Ljubljana, nedelja 19. marec, 16:00

 

FOTO: Krim Mercator

Komentarji