Nejc Planinc: “Nikogar ne podcenjujemo.“

V 1.NLB državni rokometni ligi smo bili v tem tednu deležni velikega presenečenja. Trebanjci so uspeli streti favorizirane Celjane in to na njihovem terenu (več tukaj). Še en dokaz, da bo letošnja sezona še zelo pestra.


V koprski Bonifiki se bosta pomerila trenutno šestouvrščena domača ekipa Kopra in enajstouvrščeni Dolani. Dolani so v prejšnjem krogu premagali Dobovčane, Koprčani pa so v Trebnjem remizirali s Trimom. Lahko mogoče Dolani presenetijo tudi trenutno nekoliko oslabljene Koprčane?

Uroš Rapotec še vedno ne more računati na poškodovanega Nejca Poklarja, prav tako je po zadnji tekmi ostal še brez Janeza Gučka. V drugem delu pa so Koprčani računali tudi na Aleksa Vlaha, ki pa je s klubom sporazumno prekinil pogodbo in se preselil v Zagreb, po rutinski operaciji sinusov pa se na igrišča vrača Nino Grzentič. Oslabljena levozunanja linija koprskega prvoligaša ekipi lahko prinese pozitivne ali negativne posledice. Mogoče pa bomo videli popolnoma spremenjeno igro koprskega moštva.

Vendar pa so v koprskem taboru vseeno optimisti: »V Bonifiko prihaja nasprotnik iz Dola pri Hrastniku, ki je zagotovo zelo motiviran tekmec. Tako mi kot oni potrebujemo točke. V soboto šteje samo zmaga, in mislim, če nadaljujemo s takimi predstavami kot smo jih pokazali do sedaj, se nimamo ničesar za bati. Res je, da je Dol pri dnu lestvice, ampak nikogar ne podcenjujemo. Kot sem že dejal, potrebujejo točke za obstanek v ligi zato bo tekma, po domače rečeno, na nož,” je pred tekmo povedal desnokrilni igralec Nejc Planinc.

Kopčani vsekakor potrebujejo zmago, da se varno zasidrajo na vrhu lestvice, ki vodi v končnico za prvaka: “Gremo iz tekme v tekmo, stopnico po stopnico. Najprej tekma z Dolom, potem pa se osredotočimo na naslednje nasprotnike. V letošnji sezoni so se že dogajala presenečenja, kot ta teden v Celju, zato mislim, da lahko v nadaljevanju tudi mi pripravimo kakšnega, in osvojimo točke proti nasprotnikom, ki kandidirajo za sam naslov prvaka.Sezona je še dolga in naporna. Odločale bodo malenkosti in fizična priprava, zato dajemo velik poudarek na ta element. Neuvrstitev v ligo za prvaka bi bila seveda za nas neuspeh, ker je bil to prvoten cilj na začetku sezone. Ostajam večni optimist in mislim, da sodimo med top šest ekip v Sloveniji,”je zaključil Planinc.

 

RD Koper : RK Dol TKI Hrastnik

Sobota, 9.2., Arena Bonifika, ob 20.uri

Foto: RD Koper

Komentarji