V Zlatorogu padlo Celje

Danes so trebanjski rokometaši dokazali, da se lahko uprejo tudi najboljšim. Na kolena so spravili nepremagljive Celjane, 26 : 31 (12 : 13).


Varovanci Benjamina Teraša so se zavedali, da jih čaka trd boj. V igro so vstopili odločno in agresivno. V 23.minuti tekme se je domačim rokometašem sicer uspelo oddaljiti za tri zadetke, za 12 : 9 je zadel Gal Marguč. Vendar je z minuto odmora hitro odreagiral Teraš in fantom vlil novih moči. Po delnem izzidu 0 : 4 so Tebanjci polčas so uspešno pripeljali do konca ter ob zadetku Matica Kotarja na odmor odšli z zadetkom prednosti, 12 : 13.

V drugem polčasu smo spremljali igro gol za gol. Trebanjci so uspešno držali svojo priigrano prednost prvega polčasa. In kot smo od Celjanov navajeni, smo tudi danes pričakovali dvig igre v drugem delu tekme. V 42.minuti jim je uspelo izenačiti, za 19 : 19 je zadel Branko Vujović. Vendar pa dviga igre pri celjski ekipi nismo videli. Trebanjci so jih uspešno nadigravali ter se na koncu tudi zasluženo veselili. Končni rezultat je bil 26 : 31.

Pri domačih je bil z devetimi zadetki najbolj natančen Branko Vujović, pri gostih pa je kar 11-krat zadel Gal Cirar. Vredno je pohvaliti tudi gostujočega vratarja, Urha Brano,  ki se je na današnjem obračunu odlično izkazal ter zbral kar 13 obramb.

Celjane v nedeljo čaka tekma Lige prvakov. V Zlatorog prihaja ekipa MOL Pick Szeged. V naslednjem krogu državnega prvenstva pa bodo gostili ekipo Dola. Trebanjci pa odhajajo novim zmagam naproti. V naslednjem krogu gostijo ekipo mariborskega Branika.

RK Celje Pivovarna Laško : RK Trimo Trebnje 26 : 31 (12 : 13)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 9(3), Jurečič 2, Kljun, Razgor 2(1), Ovniček, Marguč 4(2), Šarac 1, Nenadić, Pajntar, Accambray, Ferlin, Kodrin 5, Horžen 1, Makuc 1, Anic, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 6(8)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 2, Seferović 3, Dobovičnik 1, Hasić, Kotar Matic 2, Kotar Miha, Kotar Marko 2, Udovič 3, Sašek, Redek, Brana, Bojanić 4, Grbič 2, Grandovec 1, Cirar 11(2), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 2(2)

Foto: FB/ Benjamin Teraš

Komentarji