Nekdanji član Celja z dolgoročno pogodbo v Bundesligi

Nekdanji član RK Celje Pivovarna Laško Stefan Čavor, ki v Celju ni dobival prave priložnosti, je podpisal dolgoročno pogodbo pri nemškem bundesligašu HSG Wetzlar. Črnogorec pri Wetzlarju ostaja do poletja 2026.


Desni zunanji igralec, ki je od sezone 2012/2013 do 2014/2015 nastopal tudi za Celje, se je leta 2015 pridružil madžarskemu Csurgoi KK. Po dveh sezonah na Madžarskem se je preslil v Nemčijo k HSG Wetzlar, kjer je eksplodiral in na 144 tekmah dosegel 535 golov.

“Veseli smo in ponosni, da se je Čavor kljub nekaj zanimivim ponudbam odločil ostati z nami. To ni samoumevno in kaže, kako dobro se počuti tukaj. S podaljšanjem pogodbe smo lahko postavili še en pomemben korak naše športne kontinuitete,” je v izjavi za javnost HSG Wetzlar dejal generalni direktor Björn Seipp.

Črnogorec, rojen v Budvi, se je že pri 16 letih starosti preselil v Španijo, kjer se je pridružil mladinski ekipi ter drugi članski ekipi takrat izjemno močnega evropskega velikana Ciudad Reala.

“Zelo sem vesel, da sem dolgoročno podaljšal pogodbo. Zame je HSG Wetzlar več kot klub, to je družina. Za ta klub se bom vedno potrudil in s ponosom ga predstavljam kot igralec. Hvala tistim, ki so mi zaupali, in navijačem za njihovo veliko podporo. Ker so se končno vrnili, se še bolj veselimo domačih tekem,” je ob podpisu nove, štiriletne pogodbe dejal Čavor.

Čavor je tudi eden glavnih členov črnogorske reprezentance. Na 50 tekmah je do sedaj dosegel 88 golov.

Komentarji