Kovač: “Pokazali smo nekaj stvari, na katerih je potrebno graditi”

Rokometašice novomeške Krke so po dobrem uvodu v tekmo s Krimom na koncu Ljubljančankam morale priznati poraz s 25:40 na tekmi drugega kroga v 1. ženski rokometni ligi.


Ponedeljkovo gostovanje Krim Mercatorja pri novomeški Krki se je končalo z zmago Ljubljančank z rezultatom 40:25. Tekmo so sicer bolje odprle gostiteljice, ki so si po uspešno izvedeni enajstmetrovki Erin Novak v 12. minuti priigrale kar štiri gole prednosti. A zgodnje vodstvo Dolenjk ni zadoščalo za končni uspeh. Izbranke Uroša Bregarja so strnile vrste in si že do odmora med polčasoma priigrale prednost treh zadetkov (15:12).
V nadaljevanju so Krimovke svojo strelsko formo samo še stopnjevale. V dvomestno vodstvo so prvič prešle v 40. minuti, do konca obračuna pa rokometašicam iz Novega mesta več niso dopustile, da bi se jim približale in po izteku 60. minute slavile zasluženo zmago s 40:25.

V vrstah ljubljanske zasedbe so bile še posebej razpoložene Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Tija Gomilar Zickero in Maja Svetik, ki so zbrale po šest doseženih golov. Petra Kramar in Erin Novak sta za domačo zasedbo dosegli po devet zadetkov.

Gašper Kovač, trener Krke Novo mesto:
“Led je prebit. Vemo kaj je Krim Mercator. Prvi polčas smo igrali zelo v redu in na visoki ravni. Na koncu so prevladale izkušnje tekmic. Poraz bi lahko bil malce nižji, ampak pokazali smo nekaj stvari, na katerih je potrebno graditi. Gremo naprej.”

Tjaša Stanko, rokometašica Krima Mercatorja:
“Za nami je nova tekma državnega prvenstva. Prvi polčas ni bil ravno popoln, ampak mislim, da smo v drugem delu prikazale našo igro, ki je hitra. Z dobro obrambo smo pomagale vratarki, kar se je poznalo na končnem rezultatu.”

V tretjem krogu prvenstva bodo Novomeščanke prve točke sezone iskale na gostovanju v Zagorju, Krim Mercator pa bo gostil Ptuj.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, MODRA SKUPINA, 2. KROG:

ponedeljek, 13. septembra:
ŽRK KRKA NOVO MESTO : RK KRIM MERCATOR 25:40 (12:15)
Novak (3) in Kramar po 9; Ljepoja, Varagić (1), Gomilar Zickero in Svetik po 6.

FOTO: Luka Cigale/ŽRK Krka Novo mesto

Komentarji