Nemci evropski prvaki do 19 let

Na sporedu je bilo še zadnje dejanje evropskega prvenstva za rokometaše do 19 let. V velikem finalu sta si nasproti stala domačin tega prvenstva Hrvaška ter Nemčija. Hrvati so bili v polfinalu z rezultatom 26:22 boljši od Slovencem, medtem ko, so Nemci tesno z rezultatom 31:30 ugnali Špance. A pretekle tekme danes nimajo pravega pomena. Ključno bo kdo bo v boljši dnevni formi danes in bo po 60. minutah okronan za evropskega prvaka. Prvi obračun teh dveh nasprotnikov na letošnjem prvenstvu pa so z rezultatom 26:23 dobili Nemci.


Nemci so hitro na začetku tekme povedli z 0:2, a njihovo vodstvo je bilo kratkotrajno. Hrvati so namreč ekspresno rezultat izenačili na 2:2. V nadaljevanju smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Čeprav so si rokometaši Nemčiji kar nekajkrat priigrali dva gola prednosti so igralci Hrvaške vselej rezultat izenačili. Nazadnje je bil rezultat izenačen pri rezultatu 8:8, nato pa so Nemci odšli svojo pot. Počasi so začeli prednosti višati in v 23. minuti povedli s štirimi zadetki prednosti (11:15). Čeprav so se Hrvati n a vse pretege trudili, da bi do konca prvih 30. minut zaostanek zmanjšali jim to ni uspelo. Zgodilo pa se je ravno nasprotno. Rokometaši Nemčije so do konca polčasa prednost še povečali in na odmor odšli se prednostjo petih golov (14:19).

Na začetku drugega polčasa pa smo spremljali popolno prevlado Nemcev. Ob koncu 39. minute so vodili že z devetimi goli prednosti (15:24). Tu najbolj v oči bode dejstvo, da so v prvih 10. minutah drugega polčasa Hrvati dosegli le en gol, za tega pa so potrebovali kar 7. minut. Rokometaši Nemčije so nadaljevali z visokim tempom prednost povišali na deset zadetkov (15:25) ter imeli vse pod nadzorom. In prednost desetih golov so držali skozi celoten drugi polčas. V 50. minuti so povedli za 11 golov (19:30) in dvomov o zmagovalcu tako ni bilo več. Nemci so tekmo mirno pripeljali do konca, slavili z rezultatom 20:34 in se tako zasluženo veselili naslova evropskih prvakov.

HRVAŠKA : NEMČIJA 20:34 (14:19)
Jurišić 4, Raužan 3; Uscins in Freihofer po 6

FOTO: kolektiff

Komentarji