Slovenci nemočni proti razigranim Špancem

Pred slovenskimi rokometaši do 19 let je bila še zadnja tekma evropskega prvenstva. Čakala jih je le še tekma za tretje mesto. Nasprotnik pa ponovno Španija. Slovenci so se s Španci namreč srečali že v torek, ko sta se ekipi na predzadnji tekmi drugega dela razšli brez zmagovalca. Takrat se je tekma končala z rezultatom 37:37. Tokratna tekma pa je izjemnega pomena, saj bo zmagovalec prejel bronasto medaljo.


Pričakovali smo izenačeno tekmo, takšno kakršna je bila tudi prva. Izenačeno tekmo smo spremljali prvih 20. minut. Španci so sicer na začetku 5. minute povedli z 1:3, a vodstvo z dvema zadetkoma prednosti je bilo kratko. Slovenci so hitro ujeli priključek in stik z nasprotnikom držali vse do rezultat 9:9. Nato pa so Španci prestavili eno prestavo višje in po delnem rezultatu 1:5 povedli s štirimi goli prednosti (10:14). Španci so visok ritem obdržali do konca prvega polčasa. Na odmor so odšli s prednostjo štirih zadetkov (13:17). V zadnjih sekundah prvega polčasa je Mitja Janc sicer zatresel nasprotnikov gol, a sodniki zadetka niso priznal, ker naj bi bil dosežen že po izteku igralnega časa.

Takoj na začetku drugega polčasa pa je sledil udarec za Slovence. Zaradi tretje dvominutne kazni je bil v 35. minuti, namreč izključen Tarik Milivć. Španci so odločno krenili tudi v nadaljevanje srečanja in tako v 37. minuti povedli s šestimi zadetki prednosti  (14:20). Trener Slovenije Saša Prapotnik je bil tako prisiljen vzeti minuto odmora. A tudi po minuti odmora Slovencem ni steklo, saj so Španci prednost še povečali (15:22). Po dveh zaporednih golih Slovenije pa je nato minuto odmora vzeli tudi španski selektor Alejandro Mozas Garcia. Takoj po minuti odmora Slovencem ni kazalo najbolje nato pa so se zbrali in do konca 47. minute zaostanek znižali le še na štiri gole (22:26) in se tako počasi vračali v igro.  A rokometašem Slovenije je po hudem lovljenju nasprotnika zmanjkalo moči in se v zaključku srečanja niso več mogli približati nasprotniku.  Španci so tekmo brez večjih težav peljali koncu in na koncu brez večjih težav zasluženo slavili z rezultatom 28:37.

Pri Slovencih je bil s 7 zadetki najučinkovitejši Vid Miklavec, Denis Strašek se je tokrat ustavil pri 12 obrambah.

SLOVENIJA : ŠPANIJA  28:37(13:17)
Miklavec 7, Makuc 6; Fernandez Guzman 11, Gurri Aregay in Alvarez Dominguez po 6

FOTO: kolektiff

Komentarji