Nemčija predstavila udarno ekipo za EP

Po bolečem porazu v malem finalu in neosvojene medalje na domačem SP januarja 2019, bodo prvaki EURA 2004 in 2016 na letošnjem evropskem prvenstvu ciljali na osvojitev nove kolajne.


Reprezentanca pod vodstvom Christiana Prokopa je edina od 32 ekip, ki je kvalifikacije končala s stoodstodnim izkupičkom. Nemci so namreč v kvalifikacijah za EP zmagali kar šest od šestih tekem-ta dosežek jim je omogočil neposredno uvrstitev na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre, ki bo potekal aprila 2020.

Nemci so zadnjo evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018 zapustili sklonjenih glav. Tam so izpadli tik pred polfinalom in zasedli končno 9. mesto. Nemška reprezentanca se od zadnjega evropskega prvenstva ni preveč spremenila, so pa v taktiko selektorja Prokopa vstopili mladi talenti kot sta Sebastian Heymann in Franz Semper, ki sta za reprezentanco nastopila že na lanskoletnem SP.

Po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe, bosta na EP tokrat pripravljena organizator igre Simon Erst in levi zunanji Julius Kühn. V nemški ekipi ne manjka slovečih imen kot sta Uwe Gensheimer in Patrick Wiencek. ki bosta svoji ekipi pomagala do novega tako željenega tretjega naslova evropskih prvakov, ki ga Nemci z nestrpnostjo pričakujejo že peto leto.

Nemci bodo prvi del tekmovanja igrali v skupini C, ki bo tekme igrala v Trondheimu (Norveška). V skupini bodo poleg Nemčije tudi reprezentanca Latvije, Nizozemske in Španije. Favoriti za prvi dve mesti v skupini sta zagotovo Nemčija in Španija.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Komentarji