Vranješ: “Odločitev je bila zelo težka”

Reprezentanca Slovenije je z včerajšnjo tekmo proti Črni gori vstopila v zadnji ciklus priprav na EP. Selektor Ljubomir Vranješ je nocoj javnost obvestil, kateri bodo igralci, ki bodo v sredo odpotovali na Švedsko. Med 20 kandidati za EP sta tako odpadla vratar Urban Lesjak in desni zunanji Žiga Mlakar, ki bosta ob morebitni menjavi na pomoč prispela na prvenstvo.


Švedu so bili glavni dejavniki pri sestavljanju osemnajsterice obrambne sposobnosti igralcev, saj bodo igro na prvenstvu gradili predvsem na obrambi. Vranješ je tako izločil vratarja Lesjaka in Žigo Mlakarja, igralce pa je izbiral na podlagi forme, ki so jo pokazali na pripravljalnih tekmah.

Selektor Slovenije, Ljubomir Vranješ: “Odločitev je bila težka, saj smo imeli nazadnje na pripravah 20 odličnih igralcev. Na evropsko prvenstvo potujemo z 18 igralci. Dve rezervi bomo tako imeli na Švedskem, saj pravila tekom tekmovanja dovoljujejo zamenjave igralcev, dve pa v domovini. Slednji bosta Urban Lesjak in Žiga Mlakar. Na takšno odločitev je vplivala predvsem forma igralcev na reprezentančnih pripravah in v klubskih selekcijah. Precej poudarka bo v naši ekipi namenjenega igri v obrambi, zato je bil tudi to eden od razlogov pri izbori rokometašev.”

Foto: Aljaž Sešel

Komentarji