Nemke boljše od Slovenk, ki se bodo v osmini finala pomerile z Angolkami

Slovenke so na zadnji tekmi skupinskega dela Svetovnega prvenstva za dekleta do 20. leta morale priznati premoč Nemkam, ki so bile v Dvorani Golovec boljše z rezultatom 27-21.


Slovenke so tekmo slabo odprle in zaostajale so z rezultatom 4-1. Nato je dva hitra zadetka dosegla Klemenčičeva in Slovenke so se približale na gol zaostanka. Nemke so nato spet zaigrale bolje in predvsem hitreje, dosegale so veliko lahkih zadetkov in pred koncem prvega polčasa so si priigrale prednost 5 zadetkov, semafor v dvorani je kazal 14-9. Slovenke so pred koncem polčasa zadele in prvi polčas se je končal z rezultatom 14-10.

Drugi polčas so Nemke odprle silovito in hitro povedle s šestimi zadetki prednosti. Razpoložena na nemški strani je bila predvsem Tietjenova, ki je z desnega krila dosegala lepe zadetke. Slovenke so sredi drugega polčasa zaostajale že za sedem zadetkov. Na koncu pa so uspele poraz omiliti in v drugi del tekmovanja se odpravljajo z drugega mesta v skupini. Končni rezultat tekme je bil 27-21 v korist nemških rokometašic. Pri Nemkah je 7 zadetkov dosegla Nina Engel, v vrstah Slovenije pa je bila najbolj razpoložena Ivona Barukčić s 5 zadetki. Slovenke se bodo v osmini finala pomerile z Angolkami.

FOTO: RZS

 

Komentarji