Mlade Slovenke danes v boj z vrhunskimi atletinjami

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu izpolnila zastavljen cilj, saj se je uvrstila med najboljših 16 ekip. Slovenke sicer v drugi del tekmovanja, zaradi poraza proti Nemkam v prvem delu, ne prenesejo dodatnih točk.


Slovenske rokometašice bodo danes moči merile z Angolkami, ki so februarja postale afriške prvakinje. Njihova največja prednost je, da kar 14 igralk v domovini igra za isti klub. V prvem delu so sicer najprej klonile proti Romuniji (26:23), za tem pa po zaslugi odlične fizične pripravljenosti v drugem polčasu pometle s Češko (36:25) in Litvo (31:18).

Slovenski selektor Sebastjan Oblak:

“Angola je sestavljena iz vrhunskih atletinj, z izredno telesno močjo. Skozi nedeljo se bomo skušali kar najbolj pripraviti na tekmice. Na tekmo se podajamo z jasno željo po zmagi. Verjamem, da se jim bomo dobro upirali. Zagotovo bo potrebno za ta obračun nekoliko spremeniti našo obrambno formacijo, saj so Angolke v napadu najmočnejše ravno proti postavitvi 6-0. Z drugimi različicami bomo skušali omejiti hitro pot žoge.”

 

Ponedeljek, 27. junija, ob 18.30 (Celje, dvorana Golovec):

ANGOLA : SLOVENIJA

Torek, 28. junija, ob 18.30 (Celje, dvorana Golovec):

ČEŠKA : SLOVENIJA

FOTO: RZS

Komentarji