Maribor podaljšal sodelovanje s perspektivnima mladeničema

Dobra novica za vse navijače RK Maribor Branik. Klub se je dogovoril za podaljšanje sodelovanja z dvema 19-letnikoma, Denisom Straškom in Leonom Gregoričem. Oba mladeniča bosta v Mariboru ostala vsaj še prihodnjo sezono. 


Denis Strašek se je v tej sezoni kar nekajkrat izkazal med vratnicama Maribora. Zbral je 23 nastopov in nase opozoril s kar nekaj izvrstnimi obrambami, v 23. krogu pa mu je pripadla tudi nagrada za igralca kroga. Izkazal se je tudi Leon Gregorič, ki je igral na 25 tekmah in zabil 28 golov. Krožni napadalec je potrdil, da je velik talent, na katerega velja v prihodnosti še kako računati. 

Podaljšanje sodelovanja se je izredno razveselil Denis Strašek, ki je ob tem povedal: “Menim, da smo v pretekli sezoni dokazali, da smo prava ekipa. Skozi celotno sezono smo dvignili igro na višji nivo in mislim, da lahko naslednjo sezono na lestvici državnega prvenstva sežemo še višje. Zelo sem zadovoljen in vesel, da sem z mariborskim klubom podaljšal sodelovanje, saj bom lahko nabral še več izkušenj ob pomoči Gregorja Lorgerja in seveda, da bom dokazal iz kakšnega testa sem. Se že zelo veselim novih tekem in izzivov.

Podobnih misli je tudi Gregorič, ki se že veseli nadaljnjih izzivov: RK Maribor Branik mi je kot mlademu igralcu ponudil priložnost nastopanja v najmočnejši slovenski rokometni ligi, kjer nabiram dragocene izkušnje in se razvijam. S podaljšanjem sodelovanja sem izjemno zadovoljen, komaj čakam na novo sezono. Z zadnjo sezono sem kar zadovoljen, s fanti smo se dobro ujeli in vzpostavili kemijo, ki nam je pomagala priti do dobrih predstav. Izpolnili smo zadani cilj, da zasedemo uvrstitev na sredini lestvice. Poznalo se je, da je ekipa na novo sestavljena, saj je še manjkala tista idealna uigranost, ki jo bomo pridobili s časom in treningi. Prepričan sem, da lahko naslednjo sezono na lestvici posežemo še kakšno mesto višje.

Foto: Dajnko Photography

Komentarji