Neučinkovitost Velenjčanom odnesle polfinale Evropskega pokala

Rokometaši RK Gorenje Velenje so na povratni tekmi četrtfinala Evropskega pokala v domači Rdeči dvorani gostili zasedbo Vojvodine. Gostje so že od samega začeta prevzeli pobudo in imeli tekmo ves čas pod nadzorom. V prvem polčasu sicer niso uspeli povesti z več kot tremi goli prednosti. Tudi prvo polovico drugega polčasa je bilo še vse odprto, a je rokometaše Velenja neučinkovitost v napadu stala upov po napredovanju. Zmage na tekmi so se z rezultatom 26:30 tako veselili gostje, ki so se v polfinale uvrstili s skupnim izidom 56:61


Tekmo so bolje odprli gostje iz Novega Sada, ki so hitro povedli z 0:2. Srbi so tako že od samega začetka prevzeli nadzor nad srečanjem in niso dovolili, da bi se Velenjčani približali ali morda celo odlepili ter tako v tekmo vsilili svoj tempo igre. Gostje so prednost na začetku 13. minute po zadetku Milana Milića povišali še za dodaten gol (3:6). Glede na preostala srečanja letošnje sezone, rokometaši Velenja nocoj niso bili učinkoviti v napadu. Enostavno je bilo preveč zapravljenih 100% priložnosti. Edina svetla točka prvega dela igre je bil vratar Matevž Skok (12 obramb na tekmi), ki je zbral 6 obramb. Svoje sta z nekaj dvoumnimi odločitvami doprinesla tudi grška sodnika Tzaferopoulos in Bethmann. A domačini se niso predali in prvi polčas zbrano odigrali do konca. Čeprav sta imela tako Matic Verdinek kot tudi Urban Pipp (poleg Tajnika in Sokoliča v prvem polčasu najboljši strelec Velenjčanov s tremi goli), priložnost, da bi zaostanek še zmanjšala oziroma celo izenačila so velenjske ose na odmor odšle z zaostankom, ki je bil še vedno živ in možen za preobrat v drugem delu igre. Tako so na odmor s prednostjo dveh zadetkov (12:14) odšli rokometaši Vojvodine.

Po izenačenih uvodnih minutah drugega polčasa so po 5. minutah igre Velenjčani stopili na plin in v 39. minuti rezultat izenačili na 18:18. Po izenačenju pa se je igralcem Velenja znova zaustavilo v napadu. V naslednjih 12. minutah so Velenjčani namreč dosegli vsega en gol. To neučinkovitost so seveda s pridom v svojo korist obrnili gostje in v 52. minuti prišli do petih zadetkov naskoka (19:24). Razumljivo je moral po minuti odmora seči domači strateg Zoran Jovičić. Velenjske ose so prvi gol po 43. minuti dosegle šele v 54. minuti in sicer je bil Peter Šiško. Še naprej pa je bilo v vrstah domačinov preveč napak v napadu. Tako pri organizaciji samega napada kot tudi pri zaključevanju akcij. Rokometaši Vojvodine so tekmo mirno pripeljali do konca in se na koncu razveselili zmage z rezultatom 26:30.

GORENJE VELENJE : VOJVODINA  26:30 (12:14)
Pipp 7, Sokolič 4, Pokhouski 7, Milić 6

FOTO: Jan Gregorc / RK Gorenje Velenje

Komentarji