NEURADNO: Celje ima novega trenerja!

Po veliko namigovanjih in govoricah o tem, kdo bo sedel na vroči trenerski stolček RK Celje Pivovarna Laško, je zdaj očitno že odločeno, kdo bo nasledil Luko Žvižeja in pred njim Tomaža Ocvirka. Na klop Celja bo po neuradnih informacijah sedel nekdanji igralec Alem Toskić.


Srbski strateg je šest sezon preživel v hramu slovenskega rokometa kot igralec, zdaj pa se po zanesljivih informacijah vrača v Celje. Ljubljenec celjskih navijačev bo tako sedel na vročo klop celjskih rokometašev, ekipo za prihodnjo sezono pa bo moral praktično graditi na novo. Celje sicer novico, ki je odjeknila iz makedonskega medija, še ni potrdilo.

Po izgubljenem naslovu državnega prvaka po sedmih letih so tako Celjani pred veliko nalogo postavili 39-letnega Srba. “Toske” je sicer v zadnji sezoni opravljal vlogo trenerja madžarskega prvoligaša Csurgo in imel na mizi tudi novo pogodbo. A izkušeni Srb se je odločil za vrnitev v Celje, kjer živi tudi njegova družina. Pred Srbom je sicer težka naloga, saj večji del ekipe odhaja, njegov glavni cilj pa bo zagotovo vrnitev naslova državnega prvaka v Zlatorog. Celjski rokometaši naj bi v prihodnji sezoni nastopali v EHF Evropski ligi.

Alem Toskić je v Celju preživel šest sezon (2007-2013), nato pa je za tri sezone odšel v skopski Vardar. V sezonah od leta 2016-2018 je nastopal tudi za Gorenje Velenje, svojo bogato kariero pa je sklenil lani v Csurgu. Po končani igralski karieri je nato opravljal delo glavnega trenerja ekipe in se v madžarskem prvenstvu solidno koal s Szegedom in Veszpremom. Pohvali se lahko tudi z osvojitvijo srebrne medalje s Srbijo na domačem EP 2012.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji