Vid Kavtičnik končuje igralsko kariero

Leto 2021 bo znano kot prelomnica na rokometni poti kapetana slovenske članske reprezentance. Vid Kavtičnik je sporočil, da bo to sredo odigral svojo zadnjo tekmo v igralski karieri.


Vid Kavtičnik se je po uspešni karieri odločil, da svojo kariero sklene v dresu francoskega Nimesa. Jutri (sreda) bo tako “Vidko” odigral svojo zadnjo tekmo v igralski karieri. Slovo od rokometnega dresa je potrdil tudi Kavtičnik sam.

Pred igranjem v Franciji je štiri leta igral za nemškega velikana THW Kiel in z njim osvojil kar štiri naslove državnega prvaka. Leta 2007 je v dresu Kiela osvojil tudi svoj prvi naslov v Ligi prvakov.

Kavtičnik je bil tudi vrsto let eden pomembnejših članov slovenske reprezentance. Z njo je dvakrat nastopil na olimpijskih igrah, leta 2017 osvojil bronasto kolajno na SP v Franciji, pred tem pa je leta 2004 na domačem EP osvojil naslov evropskega podprvaka. Za slovensko reprezentanco je zbral 197 tekem in dosegel 543 golov. Po številu nastopov so pred njim le Uroš Zorman, Luka Žvižej, Beno Lapajne in Tomaž Tomšič.

“Pravijo, da se vsaka lepa zgodba enkrat konča. To sredo končujem svojo profesionalno rokometno pot. 21 let je bilo polnih lepih trenutkov, vzponov in padcev, poškodb in povratkov, ki so me naredili bolj vzdržljivega,” je na omrežju Instagram ganljivo zapisal Kavtičnik in se zahvalil vsem.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Vid Kavticnik (@vidko)

 

Komentarji