Neuspela revanša za konec svetovnega prvenstva

Slovenska reprezentanca U21 je danes zaključila z nastopi na svetovnem prvenstvu, ki se odvija v Grčiji in Nemčiji. Na zadnji tekmi, na revanši, je bila ponovno boljša Norveška, a tokrat poraz ni bil tako visok kot na prejšnjem obračunu. 


Slovenija je s porazom 24-28 proti Norvežanom sklenila svojo pot na 20. mestu izmed 32 ekip. Četa Saše Prapotnika je prvenstvo otvorila z visoko zmago proti Grenlandiji (48-23), nadaljevala z remijem proti Bahrajnu (29-29) ter končala tekme v skupini F s porazom proti Švedom (25-38). Tretje mesto v skupini je naše fante popeljalo v predsedniški pokal, kjer so jih pričakali Norvežani in Argentinci. Južnoameričane smo premagali s 30-29, ko je v zadnji sekundi gol za zmago dosegel Vid Miklavec. Sledil je obračun s Skandinavci, ki ga bodo naši fantje želeli čim prej pozabiti; visok poraz s 25-36 nam je prinesel Maročane, proti katerim so naši fantje prikazali zelo suvereno igro (39-21). 

Zadnja tekma prvenstva, revanša proti Norveški, je skozi celoten prvi polčas izgledala zelo dobro. Mladi Slovenci so prvič povedli za postavitev rezultata ob polčasu (14-13), zadnje izenačenje pa je bilo v 41. minuti pri rezultatu 18-18. Na tej točki je nekoliko popustila koncentracija, kar so rokometaši s severa s pridom izkoristili in pobegnili. Srečanje se je zaključilo pri 24-28, kar pa je postavilo naše moštvo na končno 20. mesto. 

Danes so v četrtfinalu Nemci premagali Dance (31-26), Srbi so bili boljši od Ferskih otokov (30-27), Madžari so izločili Hrvate (28-23), Portugalci pa so morali preznati premoč Islandcem (32-28). V polfinalu se bosta pomerila Nemčija in Srbija ter Islandija in Madžarska. 
Komentarji