Prvi ter hkrati najpomembnejši koprski novinec

Naš najboljši klub iz Obale bo v novo sezono prišel z drugačnimi zamislimi, drugačno taktiko. Na trenerski stolček se bo za dve leti namreč usedel Boris Lisica, Splitčan, ki je zadnjih deset let vodil RK Umag.


53-letni Dalmatinec je v svojo profesionalno rokometno kariero začel kot mladenič pri RK Umag. Po vojni je sledila pot v Italijo, kjer je tudi prvikrat obul trenerske čevlje. Italijanski Ego Handball Siena mu je dal dobro trenersko podlago, ki jo je kasneje lahko koristil pri mlajših selekcijah v Umagu. Boris je tudi strokovni sodelavec Hrvaške rokometne zveze, kjer je v prejšnjih letih deloval kot selektor kadetske reprezentance, trenutno pa je regionalni selektor za izbor igralcev iz hrvaške Istrske regije.  

Po končani sezoni so primorski klub zapustili trije igralci. Krožni napadalec Rok Marić se je preselil k izraelskemu Bnei Herzliya Handball Club, odlični organizator igre Matevž Žagar se je skupaj z Alekso Tufegdžićem (RD Slovan) odločil za madžarski Csurgo, mladi črnogorski reprezentant Luka Vujović pa se vrača v svojo domovino, natančneje v Lovćen.

Rokometno društvo Koper je eden izmed redkih prvoligaških klubov, ki za novo sezono še ni predstavil igralskih okrepitev. Kdo prihaja, če sploh kdo prihaja, in kako se bodo igralci navadili na nov igralski sistem, pa bo znano ob pričetku nove sezone. 

Lisica bo svojo prvo tekmo s Koprom odigral v soboto, 9.9.2023, ko mu bo nasproti stala zasedba MRK Ljubljana.  

 FOTO: Denis Žuran

 

 

Komentarji