Slovenske rokometašice na žreb čakajo v drugem bobnu

V četrtek bo na sporedu žreb skupin za za žensko svetovno rokometno prvenstvo, ki bo na sporedu med 29.11. in 17.12. Prvenstvo bo potekalo na Danskem, Norveškem in Švedskem. Slovenska reprezentanca se pred žrebom nahaja v drugem jakostnem bobnu. 


V drugem jakostnem bobnu so poleg Slovenije še Španija, Hrvaška, Južna Koreja, Madžarska, Romunija, Poljska in Češka. Možni nasprotniki Slovenije  iz prvega bobna so Norveška, Danska, Črna gora, Francija, Nizozemska, Švedska, Brazilija in Nemčija, iz tretjega Srbija, Japonska, Ukrajina, Grenlandija, Argentina, Angola, Kitajska in Kamerun, iz četrtega pa Kongo, Senegal, Paragvaj, Iran, Kazahstan, Čile, Avstrija in Islandija.

Tekmovanje bo v prvem delu razdeljeno na 8 skupni, v katerih bo nastopalo 32 reprezentanc. Po tri najboljše iz vsake skupine se bodo prebile v drugi del tekmovanja, slabše uvrščene reprezentance pa čaka bitka za uvrstitve med 25. in 32. mestom.

Elitna slovenska ženska reprezentanca, ki jo vodi Dragan Adžić, je doslej sedemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljšo uvrstitev je dosegla na Hrvaškem 2003, ko je zasedla osmo mesto.

Komentarji