Norveška po podaljških izborila 5. mesto

Skandinavski derbi za 5. mesto je postregel z izjemno napetim obračunom. Kljub temu, da tekma med Norveško in Islandijo ni odločala o medaljah sta se moštvi udarili na vse ali nič in obračun zvlekli celo v podaljške. 5. mesto namreč zagotavlja vstopnico na SP 2023. Po 70 minutah igre je bila za gol boljša Norveška (33-34).


Glede nato, da se je tekma zavlekla v podaljške smo bili priča precej dominantnemu začetku Norveške. Ta je po 10 minutah igra povedla s 3-6 in nekaj časa držala prednost treh zadetkov. Norvežani so ob polčasu vodili celo z 12-16, Islandija pa je pot do vrnitve v igro pričela v drugem polčasu. Najprej je izid poravnala v 49. minuti, ko je zadel Omar Ingi Magnusson. Končnica drugega polčasa je bila nato povsem izenačena, v 59. minuti je O’Sullivan zadel za 27-27 in tako postavil izid rednega dela.

Sledila sta sva podaljška. Po prvih 5 minutah podaljška ni še nič kazalo na morebitnega zmagovalca, saj je razpoloženi O’Sullivan Norveško znova popeljal na izenačenja, tokrat na 30-30. V 70. minuti je bil zmagovalec srečanja vendarle odločen. Odločilni zadetek je dosegel Harald Reinkind in svoje moštvo popeljal do zmage s 33-34. Prvi strelec Islandcev je bil Magnusson z 10 zadetki, pri Norveški je 8 golov zabil Sagosen. 

Foto: EHF

Komentarji