Norvežani deklasirali Slovence

Na zadnji tekmi skupinskega dela so se slovenski kadeti pomerili z izbrano vrste Norveške. Slovenci so poizkušali popraviti vtis iz včerajšnje tekme proti Hrvaški v kateri niso prikazali ravno najboljše predstave.


Slovenci so tekmo odprli slabo in tako so Norvežani hitro povedli s 3:0. Slovenski fantje pravega stika z Norvežani niso uspeli vzpostaviti in tako so Skandinavci prednost le še povečevali. Napake v napadu in hitri zadetki nasprotnikov so bili glavni razlog, da Slovenci niso imeli pravih možnosti, da bi se približali nasprotnikom in tako naredili tekmo bolj zanimivo. Norvežani so tako tekmo odločili že v prvem polčasu, ki so ga dobili  z rezultatom 11:22.

Začetek drugega polčasa je minil v igri gol za gol. Nato pa so nekaj svojih trenutkov dočakali Slovenci in s tremi zaporednimi zadetki zaostanek zopet znižali na pod 10 zadetkov (18:27).  Slovenski fantje so v drugi polovici drugega polčasa očitno le našli pravi ritem in se tako Norvežanom začeli približevati in se približali le (še) na 8 golov (21:29). Slovencem do konca tekme večjega preobrata ni uspelo pripraviti in tako se je tekma končala s končnim rezultatom 25:34.

Slovenci so skupinski del tekmovanja tako končali na 4. mestu s 4 osvojenimi točkami. Slovenci naslednji dvoboj igrajo v sredo, 14. avgusta, ko se bodo v osmini finala pomerili z izbrano vrsto Egipta.

KADETI, SVETOVNO PRVENSTVO 2019
Severna Makedonija, 6.-18. avgust
PRVI DEL, SKUPINA A


5. kolo, ponedeljek,
 12. avgusta, ob 18.30:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 34:25 (22:11)
Slovenija:  Hočevar 10, Rakita 6, Tajnik 3,  Pipp 2,  Jezernik 2, Grbić 1, Šiško 1.

Foto: IHF

Komentarji