Norvežani in Danci vendarle do zmage – čeprav ne zlahka

Švedska vs Norveška 27:30 (14:17)

Skandinavski derbi je prinesel navdušujoče srečanje, ki se je pričakovalo že pred začetkom obračuna in postreglo brez odločitve do zaključnega časa.


Švedska obramba je bila zelo učinkovita pri obvladovanju norveškega napada in čeprav je Sagosen polčas končal z impresivno individualno akcijo, je večina njegovih zadetkov prišla v drugi polovici tekme, ko se je obramba Švedov začela rušiti.

Po 20 minutah je bila natančnost Norveške od devetih metrov le 17%. Na drugem koncu igrišča se je Švedska soočila s težko obrambo 6-0, vendar so uspeli doseči gole iz zunanjih položajev in krožnega napadalca.

Na koncu so Norvežani vendarle izvlekli zmago proti zelo dobrim Švedom in tako se je skandinavski derbi končal z rezultatom 30:27 za Norveško.

Egipt vs Danska 20:26 (7:9)

Kot trenutni olimpijski prvaki in polfinalisti na zadnjem evropskem prvenstvu so ena najmočnejših ekip na svetu – vendar se Danska pogosto sooča s težavami pri iskanju svojega ritma proti ekipam zunaj njihovega kontinenta in ravno to se je zgodilo proti Egipčanom. 

Levo krilo Egipta, Ali Zeinelabedin, je izstopal v napadu s šestimi zadetki – v glavnem iz spektakularnih skokov iz devetih metrov – Eslam Eissa pa je odlično vodil igro ekipe iz srednjega zunanjega položaja.

A za zmago nad Danci to ni bilo dovolj. V prvem polčasu so Egipčani še držali stik z evropsko velesilo, medtem ko so se v drugem polčasu Danci oddaljili in na koncu zmagali za 7 zadetkov.

 

PHOTO CREDIT: ANIKO KOVACS – IHF

 

Komentarji