Skupina 1: Nemci v polfinalu, Hrvati in Španci le za 5. mesto

Hrvaška vs. Nemčija 21:22 (11:11)

Pritisk na obe ekipi pred to tekmo med dvema največjima svetovnima rokometnima državama je bil očiten že pred otvoritvenim piskom. 


Hrvaška je tekmo začela bolje, Igor Karačič je odprl štetje golov in pomagal, da so gostitelji ostali brez svojih zadetkov skoraj štiri minute, ko je Uwe Gensheimer zadel prvi gol za Nemčijo.

Z Andreasom Wolffom, ki je opravljal svoje običajno opravilo v golu za domačo ekipo, se je zdelo, da se je Nemčija ustalila, vendar je potek tekme obrnil, ko je Martin Strobel, ki je napadal hrvaški gol, zavrtel na svojo levo stran in si poškodoval koleno. Testi so kasneje pokazali poškodbo sprednje križne vezi.

Skoraj celo tekmo smo gledali izenačen boj, ne boj, mesarsko klanje, ki pa so ga na koncu vendarle dobili Nemci z rezultatom 22:21.

Španija vs. Brazilija 36:24 (19:13)

Pred ponovitvijo osmega končnega spopada svetovnega prvenstva leta 2017, ki ga je osvojila Španija (28:27), sta bili obe ekipi odločeni, da si bosta omogočili najboljši možnosti za nadaljevanje turnirja v Hamburgu.

Že takoj na začetku so Španci, ki so vedeli, da je visoka razlika med danimi in prejetimi zadetki zelo pomembna, postavili stvari na svoje mesto. Brazilci niso bili na nivoju epske predstave, kot so jo prikazali proti Hrvatom. Tekma se je končala s +12 za Špance (36:24).

Komentarji