Norvežani v prvem polčasu potopili slovensko barko

Danes je slovenska reprezentanca odigrala svojo zadnjo tekmo v tretji skupini predsedniškega pokala na svetovnem prvenstvu U21. Za prvo mesto v skupini smo se pomerili Norvežani, ki pa so bili žal pretrd oreh. 


Čeprav je moštvo Saše Prapotnika tekmo, predvsem po zaslugi kapetana Mitje Janjca otvorilo bolje, je zadeva, po vodstvu s 5:3 v 8. minuti srečanja, močno padla. V napad se je prikradlo preveč tehničnih napak, šepala je strelska razpoloženost, v obrambi pa so smo dopustili preveč odprtih strelov. Norvežani so v naslednjih dvajsetih minutah prišli že do vodstva z rezultatom 9:19, polčas pa se je zaključil pri 12:20

Naša igra in rezultat se v drugem polčasu žal nista kaj dosti izboljšala. Število izgubljenih žog je vztrajno naraščalo (23), kar je našim preprečevalo, da bi zakrpali rezultatsko luknjo. Skandinavci so skozi celoten drugi polčas uspeli zadržati visoko razliko, na koncu pa so slavili s 25:36.  

Slovenija: Vid Miklavec 5, Mitja Janc 4, Tarik Mlivić 3, Jure Lukman 3, Jaka Soršak 2, Vid Kačičnik 2, Leon Gregorič 2, Ožbej Šilc 2, Denis Škrinjar 1, Tarik Velić 1, Juš Rot, Anej Majcen, Aljaž Levstek

Naša vratarja Luka Zupančič in Žan Rauh sta skupaj zbrala 9 obramb, eno več kot norveški vratarski duo. 

Slovenska reprezentanca je s to tekmo zaključila na drugem mestu tretje skupine tako imenovanega predsedniškega pokala, kar pomeni, da se bodo naši v nadaljevanju pomerili z Maročani, ki so, ravno tako danes, visoko ugnali Savdsko Arabijo s 33:21 in si zagotovili prvo mesto v svoji skupini. Tekma bo na sporedu jutri ob 17:00, prenos je na Šport TV.  

 

 

 

 

 

Če maroko zmaga Saudijce pol igramo mi z Marokom.  

11-4 turnovers 

attack efficiency 12/31 39% – 20/31 65%

Komentarji